23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Otobüslere şehir içi yasağı

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, otobüslerin şehir içine girmesi yasaklandı. Bugünden itibaren yolcu otobüsleri çevre yolunu kullanacak.

Kütahya İl Trafik Komisyonu ve Tavşanlı İlçe Trafik Komisyonu toplantılarında alınan karara göre, şehir içine yolcu otobüsleri giremeyecek. Karar, bugünden itibaren uygulanmaya başlanacak. Şehirlerarası otobüsleri, çevre yolu üzerinde bulunan otogardan yolcu indirip bindirecek.

Uyum kanunları çerçevesinde alınan bu karar üzerine yetkililer yolcuları uyardı. Yetkililer, vatandaşların zor duruma düşmemesi için bugünden itibaren firmalara ait şehir merkezindeki terminaller ve durak noktalarından yolcu alınamayacağını belirtti. Şehir merkezinde bulunan yazıhanelerin faaliyetlerine devam edecekleri ve sadece yolcu bileti kesebilecekleri belirtildi. Yolcu otobüsleri, otogardan hareket ettikten sonra, çevre yolu üzerinden yollarına devam edecek.

Kütahya Astur ve Kütahya Lider firmasının yetkilisi İsmail Kılıç, "Daha evvel otobüslerimiz otogardan çıktıktan sonra terminal, Askerlik Şubesi, itfaiye, mezarlık, Subaşı ve Çukuköy gibi yerlerde durarak yolcu alıyordu. Bu durum yolcular tarafından tepkiyle karşılanıyordu. Trafik Komisyonu kararına göre bugünden itibaren otobüslerimiz şehir içine girmeyecek. Yolcularımızın otogara gelmelerini istirham ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 16:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?