18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tavşanlı kurban bayramına hazırlanıyor

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, Kurban Bayramı için hazırlıklar hız kazandı.

Kurban Komisyonu Üyesi Müftü İlyas Gümüş, komisyon olarak maksatlarının, halkın sıhhi şartlarda kurban kesmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Gümüş, "Vatandaşlarımızın dini vecibelere uygun olarak sıhhi şartlarda kurban kesebilmeleri için birtakım çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan biri de Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi'nde verilen usulüne uygun kurban kesim kursu. Kursa katılan kursiyerlerimiz, bilinçli bir kurban kesimi konusunda bilgilendiriliyor. Dini konuların yanı sıra kurban kesimi konusunda teknik bilgiler de veriliyor. Mezbahanede uygulamalı olarak büyükbaş hayvanın nasıl kesileceği, daha doğrusu nasıl kurban edileceği de gösterildi. Kurs, ilçemizde bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Bir hafta düzenlenecek olan kursun sonunda sertifika verilecek" dedi.

Tavşanlı Belediyesi tarafından bayramın birinci günü hayvan pazarında kurban kesiminin yapılacağını bildiren Gümüş, büyükbaş hayvanların 50 YTL (50 milyon TL), küçükbaş hayvanların 10 YTL'ye (10 milyon TL) kesileceğini bildirdi.

2006 yılı için bir kurban bedelinin bütün masraflar dahil olmak üzere 225 YTL (225 milyon TL) olduğunu dile getiren Müftü Gümüş, "Kampanyaya katılan vatandaşlarımızın, kurban bedellerini, en geç 6 Ocak Cuma günü akşamına kadar Türkiye Vakıflar Bankası'nın bütün şubelerinde açtırılan Türkiye Diyanet Vakfı kurban hesabına yatırmaları veya www.diyanetvakfi.org.tr web sitesinden kredi kartıyla ödeme yapmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız kampanyayayla ilgili olarak Tavşanlı İlçe Müftülüğü'ne başvuruda bulunabilirler" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 14:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?