28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Topkapı Sarayı internette

Tavşanlıda Mehmet Tarhan İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan İsmail Dinç, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'da yönetim sarayı ve hanedanlık ikametgâhı olarak kullanılan Topkapı Sarayı Müzesi'nin resimlerini sanal ortama taşıdı. Kültür sanat çalışması olarak İnternet ortamında hazırlanan site, http://www.topkapisarayimuzesi.com adresinden meraklılarına kapılarını açıyor.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesinden kısa bir süre sonra 1473 yılında tamamlanmış olan saray, Osmanlı hanedanlığının 19. yüzyılda Boğaziçi saraylarına taşınmasına kadar ülke idaresinde padişahlara ev sahipliği yaptı. Topkapı Sarayı, Cumhuriyet'in ilanından sonra 3 Nisan 1924'te Atatürk'ün emriyle müze haline getirildi.

Tavşanlı Mehmet Tarhan İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni İsmail Dinç, günümüzde tüm sektörlerin kendini internet ortamından tanıtmaya başladığını belirterek Türk kültür ve sanat eserlerinden Topkapı Sarayı Müzesi'ni tüm dünyaya tanıtmak için böyle bir çalışma içerisine girdiğini ifade etti. Ülkemizde bulunan sanat, kültür ve turizm bakımından büyük bir önem taşıyan Müzenin tanıtımının gereği gibi yapılamamasına üzüldüğünü söyleyen Dinç, ilçeden kısıtlı imkânlarla da olsa bu siteyi yapma ihtiyacı hissettiğini belirtti.

Bu işten bir kazanç elde etmeyi düşünmediğini dile getiren

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 14:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?