30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

"AB'ye damsız girilmez"

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri “Cinsiyet Eşitliği: Türkiye'de Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi” konulu seminere katıldı.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Komisyonu Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) işbirliğinde “Cinsiyet Eşitliği: Türkiye'de Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi” konulu seminer düzenlendi. İstanbul TOBB hizmet binasında bir gün süren seminere Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Yasemen Karanfilci, Mücella Gürtekin, Emine Kuşoğlu, Naime Simsaroğlu, Banu Tatlıcıoğlu Sevimli, Nilgün Aksoy, Gülşen Tuhan, Nadifer Kayırhan, Sultan Fikirli, Pervin Kuyucu, Ayfer Alpaslan, Sevil Önol, Ayşe Baldır, Serenad Uysal katıldılar.
Türkiye'nin dört bir yanından kadın girişimcilerin Avrupalı girişimcilerin deneyimlerini dinlemek için bir araya geldiği toplantıda açılış konuşmasını TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş yaptı. İş hayatında çalışan 3 erkeğe karşılık 1 kadın, 15 girişimci erkeğe karşılıksa sadece 1 kadın girişimci düştüğüne dikkat çeken Bektaş, “ AB'ye aday bir ülke olarak kadın eşitliğini sağlamalıyız. AB'ye damsız girilmeyeceğini söylüyorum. Mevcut durumda kadınların iş gücüne katılımı yeterli değil."dedi.


Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Yasemen Karanfilci seminerle ilgili şunları söyledi: “Kadın girişimciliğin önündeki engelleri kaldırmalıyız, Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ülke olarak kat etmemiz gereken ciddi bir mesafe var. Eğitime erişimde, çalışma yaşamına katılımda, sosyal yaşamda, ekonomi örgütleri ve siyasete katılımda yetersizlikler var. Ayrıca Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülmesi kararlaştırılan bir diğer proje ise kadın girişimcilerin ürettikleri mal ve hizmetleri tanıtırken yeni ticari ilişkiler kurmalarına imkân sağlayacak en etkin platform olan fuarlarda ücretsiz olarak yer almalarını sağlamalarını amaçlayan “Yurt İçi Fuar Katılımında Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi”dir. Bu proje kapsamında 20 fuar şirketinin düzenlediği 167 fuarın hepsinde 5 kadın girişimciye ücretsiz fuara katılma olanağı sunulacak. Standın kurulması, aydınlatma ve nakliyeyi fuar şirketi sağlayacak. Böylece fuara katılma olanağı olmayan girişimci kadınlara ortam hazırlanacak. Fuardan yararlanmak isteyen girişimci ruhlu kadınları odamıza bekliyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 17:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?