4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

1,5 yaşındaki çocuk yanarak öldü

Manisa’da bir evde çıkan yangında, içeride bulunan 5 kardeşten en küçüğü olan 1.5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Olay, bugün saat 12.00 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi Sezer Sokak Küme Evleri 8 numaralı evde meydana geldi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında, evde bulunan kardeşler Gamze (9), Ceylan (7), Mine (6) ve Gökhan Yorulmaz (4) dışarıya çıkmayı başarırken, en küçük kardeşleri olan 1.5 yaşındaki Muhammet ise içeride kaldı.

Yangına müdahale etmeye çalışan çevre sakinlerinden bazıları, içeride bir bebeğin kaldığı öğrenilince içeriye girmeye çalıştı ancak alevler nedeniyle içeriye kimse giremedi.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, ekipler içeriye girdiklerinde evin dış kapısına kadar gelmeyi başaran ancak alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden minik Muhammet’in cansız bedeniyle karşılaştı.

Çevredeki bazı vatandaşlar ise, yangına geç müdahale etmekle suçladıkları itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özsoy, yangından kaçarak kurtulan ve olayın şokunu yaşayan 4 kardeşle görüşerek yangının çıkış sebebini öğrenmeye çalıştı.

Bu arada, işyerinden çağrılan inşaat işçisi baba Salih Yorulmaz, tamamen kül olmuş evini görünce şok oldu.

Çalıştığı tarladan getirilen anne Nurhayat Yorulmaz ise, küçük oğlunun öldüğünü duyunca sinir krizleri geçirdi. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

Yangının, evin mutfak bölümünde başladığı tespit edilirken, çocukların mutfaktaki ocakla oynadığı sırada yangın çıkarmış olabilecekleri belirtildi.

Yangının kesin çıkış sebebi araştırılırken, yangında ölen minik Muhammet’in cesedi otopsi için Manisa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 17:21:24
Güncelleme :23 Haziran 2005 Perşembe 15:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?