30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

1 milyon bal arısı telef oldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde arı kovanlarının ağaçlık alanda çıkan yangında, yaklaşık 1 milyon bal arısı yanarak telef oldu.

 


Edinilen bilgiye göre, Kemalpaşa yolu üzerindeki Çöplük mevkiinde saat 18.00 sıralarında, çam ağaçlarının bulunduğu dağlık kesimde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kuru otlar ve çam ağaçlarının tutuşması üzerine rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede çevreye yayıldı. Alevler, 16 arı kovanının tamamen yanmasına neden oldu. Diğer kovanlar da yangından zarar gördü. Yaklaşık 1 milyon bal arısı yanarak ve dumandan etkilenerek telef oldu. Olay yerine giden Turgutlu, İzmir ve Kemalpaşa itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Şefliği arazözleri yangına müdahale etti. Çok geniş alana yayılan alevlere dağlık bir bölge olması nedeniyle müdahalede zorluk çekilirken, jandarma ekipleri de yangının çevrede bulunan tarım arazilerine sıçramaması için büyük çaba sarf etti.


Çevredeki vatandaşlar arıları kurtarmak için büyük çaba sarf ederken, itfaiye görevlileri yanmak üzere olan kovanları yangın alanından uzaklaştırdı.
Yangın yerinde soğutma çalışmaları sürdürülürken, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 01:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?