30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

1 yıllık takibin ardından yakalandılar

Salihli ilçesinde tefecilik yaptıkları tespit edilen bir şebekeye yönelik Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün bir yıldır süren "Kış Güneşi" takibinin ardından 7 kişi yakalandı.


Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla başlatılan ve Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM ekipleri tarafından bir yıldır yürütülen Kış Güneşi adlı soruşturma tamamlandı. İlçede faaliyet gösteren ve birçok vatandaşı tefecilik yoluyla mağdur eden çıkar amaçlı suç örgütü üyesi 7 kişi 11 Kasım günü 15 ayrı noktada düzenlenen operasyonla yakalandı. Örgüt üyelerine ait adreslerde yapılan aramalarda 3 adet 9 mm çaplı tabanca, bu tabancalara ait fişekler ve 1 adet beyzbol sopasının yanı sıra çok sayıda çek, senet, tapu senetleri ve belge ele geçirildi. Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yürütülen soruşturma devam ederken, örgüt adına yağma suçunu işlediği tespit edilen 1 kişi daha cumhuriyet savcılığının talimatıyla gözaltına alındı.


Soruşturmanın ardından Y.A., M.A., E.A., A.A., A.V., M.O.E., Y.G. ve V.Y. isimli şüpheliler, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde tefecilik yapmak, yağma, 6136 SKM ve haksız kazanç sağlamak suçlarından haklarında düzenlenen tahkikat evrakıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 13:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?