4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

10 bin iş adamı buluşuyor

MASİAD, 10 BİN İŞ ADAMINI BULUŞTURUYOR

Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) bölgesel kalkınmayı ve ticareti geliştirmek amacıyla Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve işadamları Federasyonu (ESİDEF) iş birliğinde İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda 10 bin sanayici ve işadamını üçüncü kez buluşturuyor.

Konuyla ilgibi düzenlenen basın toplantısı öncesi gazetecilerle öğle yemeğinde biraraya gelen MASİAD Başkanı Ömer Yerkazanoğlu, daha sonra toplantıda iş adamlarının buluşmasıyla ilgili bilgiler verdi. 30 farklı sektörden binlerce katılımcının yanı sıra 300 firma 350 stant ile temsil edileceği organizasyonun zorlu bir süreçten geçen ülke ve bölge ekonomisi için bir eşik olmasını hedeflediklerini söyleyen Yerkazanoğlu, "İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda 31 ekim - 1 Kasım da yapılacak ESİDEF İş geliştirme Platformu'nun 3'sünde 10 bin profesyonel ziyaretçinin, 25 bin iş görüşmesi yapmasını bekliyoruz. İzmir'den Burdur'a, Balıkesir'den Antalya'ya, Afyon'dan Manisa'ya Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi'nden gelecek iş adamları yeni iş olanakları araştıracaklar." dedi.

MASİAD üyeleri başta olmak üzere ayakkabıdan ambalaja, makineden inşaata,mobilyadan enerjiye kadar yaklaşık 30 başlık altında toplanan sektörlerin, bu organizasyonda boy göstereceğini belirten Başkan Yerkazanoğlu, "Organizasyonun geçen yıl ki ayağında ulaşılan ticari hareketliliğin ülkeye sağladığı marjinal faydasını, bu yıl daha derinden hissedeceğimize inanıyorum. Fuarda Manisa'dan 20 adet firmanın stant açmasını hedefliyoruz. Kazakistan'dan, Kuzey Irak'tan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden bir grup ta bu programa katılacak. İnaniyoruz ki ESİDEF İş Geliştirme Platformu'nun üçüncüsü ve gelecek yıllarda takip edecek yeni halkaları, başta bölge olmak üzere, Türk ekonomisinde yüksek performans eşiği olarak anılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 15:18:04
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 15:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?