3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

10 bin kişi topladı

ANAVATAN’la birleşmeden sonra ilk mitingini Manisa’da düzenleyen DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ‘Yeni bir anayasa yapalım’ dedi

DP ile ANAP’ın birleşmesinden sonra DP Genel Başkanı olan Hüsamettin Cindoruk, ilk mitingini Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda yaptı. Cindoruk’un yaklaşık 10 bin kişiye seslendiği mitinge katılacağı duyurulan Rize Milletvekili Mesut Yılmaz prostat ameliyatı olduğu için gelemedi.

Cindoruk, ‘Kıratın yeni süvarisi’ sloganıyla çıktığı kürsüde, “Yıllar sonra tekrar siyaset meydanına çıktım. Darbeleri, ihtilalleri aşarak bitmiş demokrasiyi geri getirmek istiyoruz. 82 Anayasası teneke gibi oldu. Yeni bir anayasa yapalım, seçim sistemini değiştirelim. Parti ittifakları kurulsun. Demokrasi değişsin” dedi.

Başsavcıların, siyasetçilerin, başbakanların dinlendiğini belirten Cindoruk, “Teknoloji harikası cihazları suç aleti yapanlar nasıl demokrasiden bahsediyor? Abdüllatif Şener, ‘Başbakan odacıyı bile kendi tayin etti. Bütün cihazları kendi getirdi. Kendisi dinliyor olabilir’ dedi. Şener bize tanıklık etsin. Bizi devlet dinliyorsa anayasamız yoktur. Anayasası olan bir ülkede böyle bir hadise olsaydı kimse kalmazdı” diye konuştu.

Telefonları dinlerken yargının çökertildiğini belirten Cindoruk şöyle devam etti: “70 bin kişiyi dinledik diyorlar. Yargıçları güvensizlik içine ittiniz. Türkiye ne süreçlerden geçti. Ama hiç kimse bu ülkeyi bu hale getirmedi. Kimse devleti kendisi için kullanmadı. Bu Başbakan, cumhurbaşkanını, Meclis başkanını kendi tayin ediyor. Belediye başkanlarını bile kendisi seçiyor, azarlıyor. Bakanları azarlıyor. Bu tek kişinin idare ettiği bir rejimdir. Bu, diktatörlüğün adını değiştirmiş bir kişi. Maske takmış ülkeyi yönetiyor. Çocuklarına gemiler alıyorlar.”

DHA - Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 16:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?