5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

10 yılda 300 bin zeytin fidanı dikildi

SARIGÖL'DE ON YILDA 300 BİN ZEYTİN DİKİMİ YAPILDI

Manisa İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 10 bin adet Edremit türü zeytin Sarıgöl'de istekte bulunan çiftçilere dağıtıldı.

Zeytin fidanların dağıtımında bir açıklama yapan Sarıgöl İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, Sarıgöl ve çevresinde son on yıl içinde 300 bin adet sertifikalı zeytin dikiminin yapıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl Manisa İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 10 bin adet Edremit türü zeytin, İl Tarım Müdürlüğü kanalı ile bize geldi ve müracaat eden çiftçilerimize dağıttık. İlçemiz ve köylerinde 2000 yılından bu yana toplam 7500 dekarlık kırsal alan üzerinde 300 bin adet zeytin fidanı dikimi yapıldı. Her yıl zeytin dikimi artmaktadır.

On yıl öncesi dikilen zeytinlerden çiftçilerimiz yararlanmaya başladı. İlçemizde, çiftçilerimiz sadece üzüme bağlı kalmamakta. Değişik ürünleri dikmektedir. İlçemiz ve çevresindeki köylerimizin boş alanları da devlet destekli zeytin ile adeta doldurulmuştur."dedi. Toy, Sarıgöl ve çevresinde on yıl öncesi dikimi yapılan zeytinlerden verim alınmaya başlamasıyla birlikte ilçede zeytinyağı çıkarmak için bir işletme de faaliyet göstermeye başladığını sözlerini ekledi.

SARIGÖL'DE ON YILDA 300 BİN ZEYTİN DİKİMİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 23:51:09
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 23:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?