4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

100 aileye 600 bin çilek fidanı

Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Biriliği tarafından Yuntdağı’nda 100 aileye, 100 dönüm alana dikilmek üzere 600 bin fidan desteği verildi.

Yaklaşık 60 köyün bulunduğu Yuntdağı bölgesinde tarımsal faaliyetleri zenginleştirmek amacıyla Özel İdare tarafından çeşitli projeler hayata geçirildi. Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Biriliği tarafından bölgedeki köylülere 600 bin fidan desteği verildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Osmancalı köyünde 100 aileye 100 dönüm yer için 600 bin çilek fidanı dağıtıldığını söyledi.

İbrahim Onaylı, “Ak Parti grubu olarak meclisimizde ve de birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde Yuntdağı ve çevre köylerimize hem tarımsal destek hem de ekonomisine katkı sağlamak amacıyla tüm çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Osmancalı köyümüzde 100 ailemize 100 dekar yer için 600 bin çilek fidanı dağıttık, Bunun yanı sıra Durasıllı ve Kışla köylerimizde de 20 bin adet delice zeytin göz aşısı yaptık. 2009 yılında toplam olarak 65.000 adet göz aşısı yaptık bu rakamlar daha da artacak. Yaptığımız tüm bu çalışmalar neticesinde bölge halkının gelirini arttırarak aynı zamanda alternatif tarım yöntemleriyle de ilgilenmelerini sağlayacağız” dedi.

Hizmet noktasında sınır tanımadıklarını dile getiren Onaylı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çalışmalarımız hız kesmeden daha da artarak devam edecektir. Bizim bu çalışmalarımızdaki ana hedefimiz temel ihtiyaçlarla birlikte, hemşerilerimizin ekonomik anlamada güçlendirmektir. Manisa köylerimiz 3- 5 yıl sonrasında ekonomik anlamda bu günden çok daha güçlü olacaktır bununda hareketliliğini, önceki dönemde yaptığımız çalışmalar neticesinde yavaş yavaş hissetmekteyiz. Bütün köylerimize yönelik başlattığımız sulama projeleriyle bu atak daha da hızlanacaktır. Bu kapsamda Karakılınçlı köyümüzdeki proje ile de bu işe başlamış olduk ve bu çalışmaların arkası gelecektir. Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde Vali Yardımcımız Kadri Canan, İl Genel Meclis Üyemiz ve Birlik üyemiz Yılmaz Öngider ve Birlik Müdürümüz Şaban Çelik ile birlikte bir ekip olarak çalışmalar yapıp yorulmadan hizmet etmeye devam edeceğiz.”

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 17:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?