4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

11 katlı binadan atlamak istedi

11 katlı binadan atlamak istedi

Manisa'da, iş bulamadığı gerekçesiyle 11 katlı binanın çatısına çıkarak atlamak isteyen şahıs, annesi gelince intihardan vazgeçti.


Edinilen bilgiye göre, bir süredir işsizlik nedeniyle sorunlar yaşadığı öğrenilen Kadri C. (36), Hafsa Sultan Mahallesi Bahtiyar Tosunbaş Caddesi üzerindeki 11 katlı Atabey Sitesi'nin çatı katına çıkarak intihara kalkıştı. Kısa sürede olay yerine gelen polis, işsiz şahsı ikna için seferber oldu. İtfaiye ekipleri şahsın bulunduğu tarafa branda açarken, 112 ekipleri de olay yerinde hazır bekletildi.

Uzun yıllar bir fabrikada çalıştığını dile getiren Kadri C., 5 bin gün çalışmasına rağmen sadece 190 gün sigortalı gösterildiğini iddia ederek, bu nedenle söz konusu firmayla mahkemelik olduğunu söyledi. Uzun yıllardır işsiz olduğunu belirten şahıs, "Ben iş istiyorum. Çöpten ekmek toplamaktan bıktım. Çaresizim. Tuvaletçilik bile yaparım. Kapı kapı dolaştım bana kimse iş vermedi. Artık bıktım bu hayattan. Atlayacağım" dedi. Bunun üzerine çatı katındaki duvarın üstünde bir ayağı dışarıda oturmuş bir vaziyette olan genç ikna edilmeye çalışıldı. Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Duran ve diğer polis memurları ile gazeteciler iş konusunda gence yardımcı olacaklarını söyleyerek, intihardan vazgeçirmeye çalıştılar. Ancak ikna olmayan Kadri C., kız kardeşini görmek istediğini söyledi. Kız kardeşi ya da annesi gelmeden çatıdan inmeyeceğini söyleyen şahıs, polislerin yaklaşması üzerine hareketlenince tekrar sakinleştirildi.

İkna çabaları sürerken Kadri C.'nin annesi binanın çatı katına polis tarafından getirildi. Oğlunun intihar etmek istediğini gören anne fenalık geçirdi. Daha sonra polisin yardımıyla oğluna yaklaştırılan anne Ayşe C., "Oğlum oradan in" diyerek ağlamaya başladı. Bunun üzerine bulunduğu yerden inen şahıs, annesine sarıldı. Bu sırada yaşlı kadın tekrar fenalık geçirerek yere yığıldı.

Polis tarafından 112 ambulansında sağlık kontrolleri yaptırılan Kadir C., daha sonra gerekli sorgusu yapılmak üzere Şehit Öztürk Karakolu'na götürüldü.


 





 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 00:19:47
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 00:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?