5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

12 Eylül'de sistem oylanacak!

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ MANİSA'DA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 12 Eylül'de iktidar ve muhalefetin değil sistemin oylanacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Manisa'ya geldi. Programı aksadığı için kente bir saat geç ulaşan Yıldız, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Parti binasında Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Recai Berber ve partililerce karşılanan Yıldız, Manisa'ya yeniden gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Bakan Yıldız'ın Manisa ziyaretinin kent için önemine

değindi. Arslan, Bakan Yıldız'a İl yönetimi adına çiçek ve Manisa'ya özgü hediyeler verdi. Bakan Yıldız, parti binasında yaptığı açıklamada, 12 Eylül sürecinin önemine değindi. 12 Eylül sürecinde hiç kimsenin yorulmadan, nefesi kesilmeden gece gündüz demeden çalışması gerektiğini savunan Bakan Yıldız, şöyle konuştu: "Bu süreç hepimizin koşturması gereken, gece gündüz demeden çalışması gereken bir süreç. Burada yalnızca iktidar ve muhalefet oylanmayacak. Bazıları bu referandumu o tarafa çekseler de aslı

böyle değil. Burada asıl oylanacak olan sistem değişikliğidir. Burada mesele hükümet veya muhalefet değil. Burada siyasi istikrarın sürdürülebilmesine dayalı bir süreç işliyor. Bu yalnızca siyasi tarihimizin değil, Türkiye için bir dönüm noktası olacak."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 12 Eylül sürecinde Manisa'dan mutlaka evet oylarının önde çıkacağına inandığını belirterek şunları söyledi: "Gerek milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız ve gerek STK'lar bir sistem değişikliği ile ilgili konuda Manisalıların basiretine ve sağduyusuna inanıyor. İnancımız Manisa'nın evet demesidir. Biz 2011 yılında siyasi partimizi oylayacağız. O adı üzerinde bir seçimdir. Ama halk oylaması hepimizin yıllardan beri şikayet ettiğimiz bir anayasayı yeniden

yapılandırmaktır. Anayasa değişikliği ile ilgili durumlar bu güne kadar bir çok ortamda konuşuldu. Referandumun olumsuz çıkmasını isteyenler bunu sadece bir kimlik problemi olduğu için hayır dediler. Değişiklik paketi sürecinde muhalefet bizim kendilerine dayatma yaptığımızı iddia etti. Metinlerinizi verin dedik. Sonrada onlara hadi beraber yapalım dedik. Ona da yanaşmadılar. Bu Nasrettin Hocanın hesabıdır. Bu yaptığımız bizden daha güzel olan çocuklarımızın geleceği ile ilgili bir konudur. Hep beraber buna omuz vermemiz lazım."

ÇİFTE BAYRAM

12 Eylül'den sonra Türkiye'nin çifte bayram yapacağını iddia eden Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Bakınız dünya büyüyor ama Türkiye daha hızlı büyüyor. Bugün dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında 17. sıradayız. Hedefimiz ilk 10 ülke arasına girmektir. Türkiye'nin bu sığmayan kabına yeterli olacak değişiklik yapıyoruz. Türkiye bu kıvamı mutlaka yakalayacak. 12 Eylül'den sonra iki bayramı birden yapacağız. Bunun için gösterilen çaba ve emeklere teşekkür ediyorum."

Bakan Taner Yıldız referandumda kişinin sadece evet demesinin yeterli olmayacağına vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: "Hangi meslek grubu ve eğitim seviyesinden olacaksak olalım biz buna kayıtsız kalamayız. Bu bizi ilgilendirmiyor diyemeyiz. Her birimizin yalnızca kendisi ile ilgili kararlar oluşturması için değil, konu komşusunun da kararlarına yardımcı olmamız gerek. Bugüne kadar 86 kez anayasa değişikliği yapıldı. Bunun tamamen elden geçmesi gerekiyor. Ben el birliği ile bu noktaya da ulaşacağımızı sanıyorum."

HALKIN DEDİĞİNİ YAPARIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen genel af çağrısı ile ilgili konu üzerine Bakan Yıldız şunları söyledi: "CHP şimdi ben onu kast etmedim başkasını kast ettim diyor. Bizim ülkemizin hassasiyetlerinin olduğunu söyleyebiliriz. Parti olarak önce hakka sonra halka güveniyoruz. Her zaman biz vatandaşımızın tercihine bakarız. Biz her zaman vatandaşımızın gözüne baktık"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Referandumda yüzde 65 hayır çıkacak' şeklindeki söylemine de Yıldız, "Bu gibi tahminlerde bulunmanın sağlığa bir zararı yok" diyerek esprili bir cevap verdi.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ MANİSA'DA
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ MANİSA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 16:49:01
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 19:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Dönmez IP: 78.176.162.xxx Tarih : 3.09.2010 09:41:47

çok doğru söylemiş beyefendi,Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir Bakan gördünüz mü,12 eylülden sonra evet çıkarsa çogalırlar artık.Ah atam erken gitmişsin.