4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

12 öğrenci yemekten zehirlendi

Osmancalı köyünde taşımalı eğitim gören 12 öğrenci, öğle yemeğinde zehirlenince ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Manisa merkeze bağlı Osmancalı köyü ilköğretim okuluna çevre köylerden gelen öğrenciler öğle yemeğinden zehirlendi. Yemekte makarna ve bezelye yiyen öğrencilerde kısa süre sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri başladı. Durumdan şüphelenen okul öğretmenleri öğrencileri köyün sağlık ocağına götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan Melike Döven, Şuaybe Şahin, Ayşe Şahin, Fatma Durmaz, Rukiye Demirtaş, İrem Yılmaz, Fatma Çevik, Mehmet Düzgün, Ramazan Akgün, Nuriye Gönüllü, Ümmühan Acar ve Şerife Yılmaz isimli öğrenciler ambulanslarla Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuklar gerekli tedavileri yapıldıktan sonra müşahade altına alındı.

Moris Şinasi Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Ümit Atman, muhtemel bir gıda zehirlenmesi vakasıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Genel durumları iyi. Şu an müdahale devam ediyor" dedi.

Acil doktoru Adnan Ünver ise çocukların hayati tehlikesinin olmadığını, gerekli tahlillerin yapılması için çocukların bir süre müşahade altında tutulacağını söyledi.
Osmancalı İlköğretim Okulu'nda 353 öğrenci bulunuyor. Müdür Yardımcısı Cengiz Hamzaoğlu da öğrencilerin başından bir an olsun ayrılmadı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 16:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?