3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

120 esnafa taşınma için 14 ay süre

ALAŞEHİR'DE ESNAFA TAŞINMA İÇİN 14 AY SÜRE

Alaşehir ilçesinde Süleyman Demirel Caddesi'nde bulunan yaklaşık 120 sanayici esnafının caddeyi boşaltıp, yeni sanayi sitesine taşınması için 14 ay süre tanındı.

Süleyman Demirel Caddesi'nde faaliyet gösteren iş yerlerinin taşınmasıyla ilgili dün gece Sosyal Tesisler'de toplantı düzenlendi. Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş başkanlığında yapılan toplantıya Madeni Sanatkarlar Odası başkanı Ali Gelin, Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Musa Yanık, belediye meclis üyeleri ve sanayi esnafı katıldı.

Başkan Daş, şehir içinde sanayi işletmelerine artık müsade etmeyeceklerini ifade ederek, "Aanayici esnafımızın artık bu caddeyi boşaltması gerekiyor. Yapılan tebliğe rağmen 6 aydır taşınmayan esnaflarımıza hiç bir yasal uygulama yapmadık. Ama bu gün bu sorunu hep birlikte çözeceğiz. Herkes ne söyleyecekse söylesin. Şehrimizin daha modern, ekonomisi düzgün bir şehir olması için bazı uygulamaları birlikte yapacağız. Biliyorum hepimiz ekonomide nakavt olduk. Ama yapılması gereken bazı çalışmaları da ötelemekle çözemeyiz. Yaklaşık 60 yıldır sanayici esnafa hizmet veren caddeden ayrılmak tabi ki zor. Ancak burası hem şehir içinde kalmış durumda hem de caddelerimiz ağır tonajlı araçları kaldırmıyor, alt yapımız zarar görüyor. Ayrıca sanayici esnafımızın taşınabilmesi için Yeni Sanayi Sitemiz'de yaklaşık 160 boş işyerlerimiz mevcut. Bir an önce buraya taşınmakta yarar var. Biz asla esnafımızın dükkanını basıp, burayı boşaltacaksın zorlamasına girmeyiz, zaten esnafımızı ekonomi vuracağı kadar vurmuş. Sizin için taşınmaya en uygun zamanı beraber belirleyelim. " dedi.

Söz alan esnaflar bu ekonomik şartlarda taşınmalarının mümkün olmadığını, yeni sanayi sitesinde dükkan kiralarının yüksek olduğunu, zaten evlerine ekmek götüremedikleri şu günlerde tamamen perişen olacaklarını dile getirerek, sürenin ertelenmesini istediler. Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Gelin de, "Esnafımıza en az 2 yıl erteleme istiyoruz. Bu süre içerisinde esnafımız hem yerini kiralasın, hemde iş yerini düzenlesin. Bir taraftan da evini geçindirsin." dedi. Yaklaşık 2 saat süren tartışmalar sonunda taşınma işleminin 14 ayda tamamlanmasına karar verildi. 6 aylık sürenin dolması ve taşınma korkusuyla toplantıya gergin ve umutsuz giren esnaflar erteleme kararıyla biraz olsun rahatladılar.

ALAŞEHİR'DE ESNAFA TAŞINMA İÇİN 14 AY SÜRE
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:11:03
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 17:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?