4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

14 yaşında roman yazdı

14 YAŞINDA İLK ROMAN KİTABINI YAZDI

Akhisar'da ilöğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki Elif Çelen, "S’onsuz" adlı yazdığı ilk kitabını Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya imzalayarak hediye etti.

1997 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Elif Çelen, Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulu'nda eğitimine devam ederken aynı zamanda bir roman yazdı. Yazdığı roman kitabını öğretmenlerine gösteren Çelen daha sonra kitabını kendi imkanları ile 100 adet olarak basımını yaptırdı. Çelen yaptığı açıklamada, "Bu kitabı yazmamda müthiş yardımda bulunan anneme, babama ve kardeşime teşekkür ediyorum. Bana kitabımın ana konseptinin yazılmasında sonsuz fayda sağlayan arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim. Ayrıca Türkçe öğretmenlerim Sevim Övendireli, Meltem Pekel, Ulaş Uraçin, ve Özge Fırat’a teşekkür ederim” dedi.

Hayalinde canlandırdığı bir kızın, hayatındaki değişimleri ve bunun etkilerini anlatan "S’onsuz" kitabının ardından yeni bir roman kitabına başlayacağını belirten Elif Çelen’e başarılarından dolayı tebrik eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, bu becerisinin uzun soluklu olması dileğinde bulundu. Başkan Hızlı, küçük roman yazarına Akhisar’ı simgeleyen zeytinyağı şilti takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 17:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?