30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

15 fırın kapatıldı

Manisa Belediyesi ile Tarım İl Müdürlüğü'nün denetimlerinde toplam 15 fırına eksik gramajda ekmek ürettiği gerekçesiyle kapatma cezası verildi.


Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz, Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu'nda konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. 13 fırına 5 'er günlük 'faaliyetten men' cezasının bugün itibariyle yürürlüğe girdiğini belirten Doymaz, ayrıca İl Tarım Müdürlüğü tarafından da 2 ekmek fırınına benzer cezanın uygulandığını söyledi. Basın toplantısını gramaj kontrolleri sırasında Zabıta tarafından el konulan teraziler ile birlikte yapan Doymaz, Belediye Başkanı Bülent Kar'ın kesin talimatının olduğunu ve kontrollerin artarak devam edeceğini söyledi. Doymaz, "Gece gündüz yaptığımız kontroller ile fırınları sıkı kontrol altında tuttuk. Bizim düşük gramajlı ekmek çıkardığını tespit ettiğimiz ve encümenimizden çıkan '5 gün süreyle faaliyetten men' cezası alan 13 ekmek fırını haricinde 2 ekmek fırını da Tarım Müdürlüğü'nün yaptığı denetimler sonrasında ceza aldı. Bugün uygulamaya konulan ve 5 gün süreyle kapanan ekmek fırını sayısı 15'e çıktı. Manisa merkezde denetlenen toplam 56 ekmek fırını içerisinden de 9 fırının tartı aletlerine de zamanında muayene ettirmedikleri gerekçesiyle el koyduk." dedi.


Amaçlarının halkın tamamen sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilmiş ekmek alması olduğunu belirten Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz, "Şuana kadar bize verilen yetkileri sonuna kadar kullandık. Denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam edecektir. Sadece ekmek fırınlarına yönelik değil, tüm gıda satışı yapılan yerleri denetliyoruz. Bu işyerleri tüm kurallara uysunlar ve gereklerini yerine getirerek ayaklarını denk alsınlar." diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 19:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?