4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

17 Ağustos anısına...

Manisa Belediyesi ile Kızılay Derneği Manisa Şubesi, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde ortaklaşa olarak kan kampanyası başlattı. Kan verenler arasında Belediye Başkanı Bülent Kar da yer aldı.

Manisa Belediyesi fuayesinde Kızılay Derneği Manisa Şubesi ekibi kan bağışı almaya başladı. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, "17 Ağustos'u unutmadık. Böyle anlamlı bir günde Kızılay Manisa Şubesi ile ortaklaşa kampanya düzenledik. Kan vermek isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal ise vatandaşlara müjde verdi. Dr. Nardal, "Artık Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği (AB) standartlarında kan alıyoruz. Güvenilir kan alarak, aldığımız kanı bileşenlerine ayırıyoruz. Kan ihtiyacı olan hastalara sadece ihtiyaç duyduğu kan bileşenini veriyoruz. Bu arada, artık vatandaşın kapı kapı dolaşarak kan aramasına ve vatandaşlarımız ile para alışverişine son verdik. Yeni uygulamamız ile artık ihtiyaç duyulan kanı, protokol yaptığımız hastanelere veriyoruz. Vatandaş, ihtiyacı olan kanı hastaneden temin edebiliyor. Biz de aydan aya hastanelere fatura çıkararak paramızı alıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 17:19:00
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 17:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?