4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

18 yıldır kızını sırtında taşıyor

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde henüz 5 aylık iken geçirdiği havale sonrası yürüyemeyen Kader Şentürk, 18 yıldır kendisini sırtında taşıyan annesi ile birlikte yaşam mücadelesi veriyorlar.

1991 yılında üçüz olarak dünyaya gelen Kader Şentürk, 5 aylıkken yakalandığı yüksek ateş nedeniyle havale geçirerek yatağa mahkum olmuştu. Kardeşleri ve arkadaşları gibi sokakta oyun oynayamayan, okulda eğitim alamayan talihsiz Kader'in tek dayanağı annesi oldu.

39 yaşındaki anne Emine Şentürk, kızının yatağa bağlı kalmasına dayanamayarak, onu komşuya giderken, düğün, sünnetlere giderken, babasına ait koyunları otlatmaya giderken, pazara alışverişe giderken bile sırtında taşıyor.

Bir yandan maddi sıkıntılar da yaşayan gözü yaşlı acılı anne Emine Şentürk, "Yıllardır kızımı sırtımda taşıyorum. Taşımaktan da hiç usanmıyorum çünkü o benim evladım, onun bu dünyada yaşamaya hakkı var. Onun yaşaması için ne gerekiyorsa yaparım, onun için hayatımı bile bağışlarım. Zor şartlar altında ona bakmaya çalışıyorum. Maddi sıkıntımız çok, komşuların yardımıyla karnımızı doyuruyoruz. Kızımın okuması için şu anda ilçede bulunan rehabilitasyon merkezine her gün sırtımda götürüyorum. Kızıma bir tekerlekli sandelye gerekiyor ama parasızlıktan bunu alamıyorum " dedi.

18 yaşındaki Kader Şentürk ise zor da olsa konuşarak, "Arkadaşlarım gibi okumak istiyorum. Bana destek verilirse okuyacağım diyerek" yardımseverlerden tekerlekli sandalye talebinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 15:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?