30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Manisa'da düzenlenen törenle kutlandı. Aşırı sıcağa rağmen kutlamaları çok sayıda vatandaş izledi. 

Sabah saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törene Vali Celalettin Güvenç, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkanı Bülent Kar, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, askeri ve sivil erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 19 Mayıs Stadyumu'nda devam eden kutlamalarda, Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu ile Belediye Başkanı Başkanı Bülent Kar, tören aracıyla stadyumu dolduran binlerce vatandaşın bayramını kutladı. Askeri bando eşliğinde okunan İstiklal Marşı'nın ardından, çeşitli şiir ve marşların okunmasıyla devam eden kutlamalarda protokol üyeleri, çeşitli sportif etkinliklerde dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını verdi. Askeri tören kıtası öncülüğünde Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), lise ve ilköğretim okulu öğrencileri, izci grupları, spor kulüplerinin katılımıyla gerçekleşen tören geçişinin ardından gösteriler başladı. Özellikle CBÜ öğrencilerinin ve step dans grubunun gösterilerinin büyük ilgi gördüğü kutlamaların ardından lise öğrencilerinden oluşan geniş katılımlı gösteri grubunun dans ve oyunları büyük beğeni topladı. Müzik eşliğinde birbirinden güzel figürler sergileyen öğrenciler, stadı dolduran binlerce kişiden büyük alkış topladı. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışı, milli mücadele ve cumhuriyetin kuruluşunun anlatıldığı gösterilerin ardından kutlamalar sona erdi. Protokol üyeleri, gösterileri tertipleyen öğretmenlere plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 16:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?