30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

2. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı

Bu yıl 2.si düzenlenen 2.Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’na katılan 98 firma ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.


Fuar Merkezi’nde organize edilen 2.Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış törenine Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Bülent Kar, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Semra Öncü, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, oda başkanları, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı.


SNS Fuarcılık’ın organize ettiği, Manisa Belediyesi, CBÜ, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve çeşitli odaların destek verdiği fuara 98 firma katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, “Biz Borsa olarak buraya emek vermekten onur duyuyoruz. Önümüzdeki yüzyılın mesleği tarım ve hayvancılıktır.”diye konuştu.


Tarım İl Müdürü Ömer Çelik’in bir konuşma yapmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Bülent Kar, “Manisa Belediyesi öncülüğünde Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle SNS Fuarcılık tarafından düzenlenen Manisa 2. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı şehrimiz için önemlidir. Manisa’mız, sadece sanayi alanında değil, tarım potansiyeli bakımından da Türkiye’nin en güçlü illeri arasında yer almaktadır. Yerel kalkınmamızın en önemli ayağı olan tarım ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için, belediye olarak yerel aktörleri harekete geçirerek, bu anlamda bir canlanmanın yolunu açmak istedik. Bu fuarın yakın gelecekte bölgenin en önemli buluşma platformu olmaya aday olduğunu düşünüyoruz.”dedi.


Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Protokol üyeleri tek tek stantları gezerek tarımsal ürünler ve aletler ile gıda ve hayvancılıkla ilgili ürünleri incelediler. Fuar Pazar gününe kadar gezilebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?