5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

2 ayda 56 bin TL'lik kontör vurgunu

SALİHLİ'DE 2 AYDA 56 BİN TL'LİK KONTÖR VURGUNU

Manisa'nın Salihli ilçesinde cep telefonu aracılığı ile son 2 ayda kendilerini polis, savcı ve asker olarak tanıtan kişilerin 7 kişiden 56 bin TL'lik kontör vurgunu yaptıkları ortaya çıktı.

Salihli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş yaptığı açıklamada, "Ülkemizde son zamanlarda telefonla arayarak kendilerini polis, rütbeli emniyet görevlisi, savcı, asker olarak tanıtan kişiler, vatandaşları dolandırarak cep telefonu kontörü ya da paralarını almaya çalışıyorlar. Yakın zaman diliminde ilçemizde bu konu ile ilgili olarak 13 kişi müracaatta bulundu. Bu müracaatçıların 7'sinden toplam 56 bin Tl tutarında kontör dolandırıldığını tespit ettik. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak cep telefonu konusunda ilçede

yaşayan vatandaşlarımızı uyarmamıza rağmen bu olaylar artarak devam ediyor. Belirtilen yöntemlerle dolandırıcılık amacıyla arayan kişilere vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyoruz. Devlet adına görev yapan güvenlik güçlerimiz olan polis ve jandarmanın hiçbir vatandaşımızdan kontör para istemez, kredi kartı numarası alarak bankalara para yatırmak amacıyla yönlendirme yapmaz. Bu gibi durumlarda vatandaşlarımız mutlaka 155 Polis İmdat hattını arasınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 12:33:01
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 13:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?