4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

2 çocuklu aileye üçüz sürprizi

Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşayan iki çocuk sahibi Ekici çifti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "üç çocuk" tavsiyesi üzerine 3. çocuklarını dünyaya getirmek isterken üçüz bebek sahibi oldu.

Kurtuluş Mahallesi Adnan Menderes Caddesi'nde ikamet eden iki çocuk annesi Sahura Ekici (35), doğum sancıları artınca yakınları tarafından Selendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada kadın doğum doktoru olmaması nedeniyle Salihli Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ekici, sezaryenle gerçekleştirilen doğumda ikisi erkek biri kız üçüz bebek dünyaya getirdi. Kiloları 2 kilo 300 gram ile 2 kilo 790 gram arasında değişen ve oldukça sağlıklı olan bebeklere Sıla, Yiğit ve Barış isimleri verildi.

Kirada yaşayan Ekici çifti, ilköğretim 6. sınıfa giden 12 yaşında Betül ve 5. sınıfa giden 11 yaşında Furkan isimli iki çocukları varken üçüzlerle birlikte 5 çocuk sahibi olunca zor durumda kaldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Üç çocuk yapın" tavsiyesi üzerine 3. çocuk istediklerini belirten baba Adem Ekici, "Başbakanımız her ailenin üç çocuk sahibi olmasını istiyordu. Bir kız ve bir erkek çocuğumuz vardı. Bir çocuğumuz daha olsun istedik ama bir anda 5 çocuklu 7 kişilik aile olduk. Şimdi ne yapacağımı kara kara düşünmeye başladım" dedi.

Bebekleri sağlıklı olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Adem Ekici, "Ancak onların bakımı ve beslenmesi bizi çok düşündürüyor. Onlara bakacak maddi gücümüz yok. Yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. En azından bebekler bir yaşına girinceye kadar mama ve bez masraflarını karşılayabilecek hayırsever kişi ve kurumlardan yardım istiyoruz. Yoksa bunları benim alacak param yok" diye konuştu.

Üçüz bebekleri olduğunu ameliyat masasında öğrenen anne Sahura Ekici ise, "Bir bebek beklerken üç bebek annesi olduğumu duyunca tarif edilemeyecek kadar güzel duygular yaşadım. Ancak bir de bebeklerin bakımını nasıl karşılarız diye üzüntü duymaya başladım. Biz tek bebek bekliyorduk. Allah bize üç verdi. Biz bundan sonra ne yapacağız? Üçüzleri nasıl besleyeceğim, nasıl büyüteceğim bilmiyorum. Hayırseverler bizlere yardımcı olsun" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 21:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?