4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

2 ilköğretim öğrencisi 5 gündür kayıp

Manisa'da "okula gidiyoruz" diyerek evden ayrılan ilköğretim öğrenci 2 kız arkadaştan 5 gündür haber alınamıyor

.Edinilen bilgiye göre, Spil Mahallesi'nde bulunan Merkez Efendi İlköğretim Okulu öğrencilerinden 13 yaşındaki Seda Çöpürkaya ve 12 yaşındaki Melahat Coşkun isimli iki kız arkadaş, geçtiğimiz cuma günü erken saatlerde okula gitmek üzere evlerinden ayrıldı.

Kızları okul çıkışında eve dönmeyince telaşlanan Çöpürkaya ile Coşkun aileleri kızlarını aramaya başladı. Bir süre sonra her iki aile, kızlarının birlikte kaybolduğunu öğrendi. Hem ikamet ettikleri Spil Mahallesi'nde hem de çevrede yapılan aramalar sonuç vermeyince polise haber veren aileler, emniyet güçleriyle birlikte kızlarını aramaya devam ettiler.

Bakkal dükkanı işleten ve Manisa merkezde 5 gündür cadde sokak dolaşarak kızı Seda'yı arayan acılı baba İsmet Çöpürkaya, "Kızımı 5 gün önce okula gönderdik. Okul çıkışı eve dönmeyince merak ettik ve aramaya başladık. O günden beri aramaya devam ediyorum. Bakmadığımız bir yer kalmadı. Gece gündüz sokaklardayım ama ne ben ne de polis kızımın izine rastlayamadık. Turgutlu'da görüldüğünü öğrenince orada da aramaya başladık. Her yere fotoğraflarını yapıştırdık ama hala bir haber yok. Kızımın bulunması için bana ulaşan her bilgiyi değerlendiriyorum ama maalesef hala yoklar" dedi.

Kızının ailevi hiçbir probleminin olmadığını vurgulayan İsmet Çöpürkaya, "Kızım, yavrum seni çok seven baban olarak sana sesleniyorum. Bizi izliyorsan ne olur bizi ara. Bir haber gönder. Annen ve ben seni aramaktan, üzülmekten, her gün ağlamaktan perişan olduk." diyerek kızına seslendi. Kızı Seda'yı gören veya nerede olduğunu bilenlerden yardım bekleyen acılı baba, emniyet güçlerinden de arama çalışmalarının genişletilerek devam etmesini istedi.

Günlerdir hem Manisa'da hem de Turgutlu'da kızını arayan gözü yaşlı anne Raziye Çöpürkaya da, "Bugün yine Turgutlu'ya gittim. Yılmadan, usanmadan, yorulmadan her yerde kızımı arıyorum ve aramaya devam edeceğim. O benim gözbebeğim. Daha önce bir oğlumu trafik kazasında kaybetmiştim. Seda'yı da kaybetmeye dayanamam." dedi.

1.5 yaşındayken annesi ve babası ayrılan ve babası şu anda cezaevinde olan Melahat Coşkun'u büyüten babaannesi Melahat Coşkun da (60), torununun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Melahat Coşkun, çocukluğu boyunca torunuyla çok iyi geçindiklerini ve göz nuru gibi onu büyüttüğünü belirterek, "Torunum her zaman bana, 'Babaanne büyüdüğümde sana ben bakacağım. Hep yanında olacağım' derdi. Şimdi ise yanımda yok. Kaybolduğu günden beri gözlerimde yaş onun yolunu gözlüyorum. O benim torunum değil evladımdı. Hiçbir zaman ailesinin eksikliğini hissettirmedim. Burada yaşlı annem ve babamla yaşıyorum. Başka kimsemiz olmadığından torunumu arayamıyorum. Devletimden küçük torunumun bulunması için yardım bekliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 23:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?