30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

2 mahalle birleşerek köy oldu

Manisa'nın Selendi ilçesinde Karaselendi köyüne bağlı Akçakertil ile Sarıkayalar mahalleleri, İl Özel İdaresi'ne yapılan başvuru sonucu halk oylaması yapılarak Akçakertil adıyla bağımsız köy statüsüne kavuştu.

Karaselendi köyüne bağlı Akçakertil ile Sarıkayalar mahalleleri sakinleri, köye 15 km. uzaklıkta olmaları sebebiyle birleşerek bağımsız köy oluşturmak için 2 yıl önce karar almış ve İl Özel İdaresi'ne başvuruda bulunmuşlardı. İl Özel İdaresi İçişleri Komisyonu'na başvuruyu değrlendirerek 13 Nisan 2007 tarihinde halk oylaması yapmış, her iki mahallede ikamet eden 145 seçmen "evet" oyu kullanmıştı.

75 haneden oluşan ve 280 nüfusu bulanan 2 mahalle, İçişleri Bakanlığı'nın 8 Ocak 2008 tarih ve 603-45-359 sayılı onayı ile Karaselendi köyünden ayrılarak Akçakertil adıyla bağımsız köy statüsüne kavuştu. Selendi'nin 45. köyü olan Akçakertil'in muhtarlığını da seçimlere kadar Karaselendi köyü muhtarı Müsamettin Bayşeker'in yapacağı belirtildi.

Bayşeker, "Akçakertil ile Sarıkayalar mahalleleri köye 15 km. uzaklıkta olduğu için hizmetlerde çeşitli aksamalar oluyordu. Şimdi bu mahallelerimiz ayrı bir köy haline getirildi. Bu yeni köyümüzde yaşayan halkımız için böylesi iyi oldu. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 13:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?