5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

2 yıl aradan sonra yeniden!

MANİSA İL GENEL MECLİSİ'NDE YENİDEN SOLMAZ DÖNEMİ

Manisa İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde, daha önce 4 yıl başkanlık görevinde bulunan Hayrullah Solmaz yeniden göreve getirildi.

İl Genel Meclisi eski başkanı Dursun Ali Yıldız başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yoklamayla başladı. Daha sonra parti grupları adına söz alan başkanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan terör saldırısını kınayarak, şehit düşen Polis Memuru Recep Şahin'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır dilediler. Yaralı Polis Memuru Mete Kuş'a da acil şifa dileğinde bulundular.

Daha sonra seçimlere geçildi. AK Parti grubundan mevcut Başkan Dursun Ali Yıldız ve daha önce 4 yıl başkanlık yapmış olan Hayrullah Solmaz'ın aday olduğu seçim, kapalı zarf usulü yapıldı. 64 üyenin sandık başına gittiği seçim sonucunda, Hayrullah Solmaz 33 oy alarak yeniden göreve getirildi. Mevcut başkan Dursun Ali Yıldız ise 29 oy aldı. 2 oyun geçersiz olduğu seçimin ardından Solmaz, rakibi Yıldız'a "Gel kucaklaşalım başkanım" deyince, Yıldız; "Parti kararına karşı çıkan biriyle niye kucaklaşmam" diyerek salonu terk etti.

2 yıl aradan sonra yeniden Başkanlık makamına oturan Hayrullah Solmaz, "Nerede kalmıştık?" diyerek espriyle konuşmasına başladı. Oy veren vermeyen tüm meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Solmaz, "Kaldığımız yerden aynı şevk ve heyecanla hizmetlerimize devam edeceğiz. Tüm meclis üyelerimize, tüm köylerimize, hizmet verdiğimiz her bölgeye eş mesafede, eşit hizmet vereceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Manisamız için bu seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Salon dışında gazetecilere açıklama yapan Dursun Ali Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Milletvekili Recai Berber'in de katılımıyla, geçtiğimiz günlerde bu seçimlere ilişkin toplantı yaptıklarını belirterek, "Burada ben aday olduğumu söyledim. Hüseyin Bey 3 defa başka aday olup olmadığını sordu ancak başka aday çıkmadı. Bunun üzerine benim adaylığım üzerinde prensip karar alındı. Buna rağmen Meclis toplansında Hayrullah Bey aday oldu ve muhalefetin oylarını aldı. Tahminen bizim gruptan da oy alarak Meclis Başkanı seçildi. Ben AK Partili arkadaşlarımdan parti kararına uymalarını beklerdim. " dedi.

MANİSA İL GENEL MECLİSİ'NDE YENİDEN SOLMAZ DÖNEMİ
MANİSA İL GENEL MECLİSİ'NDE YENİDEN SOLMAZ DÖNEMİ
MANİSA İL GENEL MECLİSİ'NDE YENİDEN SOLMAZ DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 16:21:01
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 01:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?