3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

20 ayda 8 başhekim!

Manisa'nın Selendi ilçesinde Devlet Hastanesi'ne son 20 ay içerisinde 8. kez başhekim ataması yapıldı.

Aile Hekimliği uygulamasının başladığı 1 Ocak 2008 tarihinden bu güne Selendi Devlet Hastanesi'nde trajikomik atamalar yaşanıyor. Hastaneye atanan başhekim bir kaç ay sonra çeşitli sebeplerle ayrılırken, her yeni başhekim ataması sırasında ilçe halkı, "Bakalım bu kaç gün kalacak?" şeklindeki espriyle atamalara tepki gösteriyor.

2004-2008 yıllarında görev yapan Başhekim Serkan Aslanalp, Aile Hekimliği uygulamasının başlamasıya birlikte ayrılmış, yerine Dr. Mehmet Yoldaş getirilmişti. Bundan sonra ise Dr. Yoldaş 8 ay, ardından Dr. Ahmet Doğraroğlu 15 gün, Metin Mercan 35 gün, Serbey Selahattin Erbey 3 ay ve Nebile Üstüngel de 5.5 ay başhekimlik yaptılar. En son atanan Dr. Berrin Erdil de 2 ay görev yaptı ve geçtiğimiz günlerde Köprübaşı Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne atandı. Atamayı duyan ilçe halkı, "Bizim bu ilçede kaderimiz başhekim değiştirerek mi geçecek? Atanan başhekim bir kaç ayda gidiyor. Bu değişikliklerle iyi bir sağlık hizmeti verilmesi mümkün mü?" diyerek sitemde bulundular.

20 ay içerisinde Devlet Hastanesi'ne atanan 8. başhekim İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Murat Türkali oldu. Hastanede şu anda 3 tane pratisyen hekim, bir uzman, bir diş teknikeri, iki sağlık memuru, 9 hemşire, 5 ebe, 3 röntgen teknisyeni, 4 laborant, bir ayniyat saymanı, iki tıbbi sekreter
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 17:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?