4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

20 saat köprüde mahsur kaldılar

Manisa'nın Gediz Ovası'ndaki çiftliğinde 20 saat boyunca mahsur kalan iş adamı arkadaşı ve şoförünü belediye ve Sivil Savunma ekipleri kurtardı.

Hayvancılık ve Tarım işiyle uğraşan iş adamı Şerafettin Karakaya, arkadaşı Cuma Ceyhun ve şoförü Yusuf Ceyhun ile birlikte Gediz Nehri ile Nif çayı arasında bulunan Sultan Çakal Azmağı mevkiindeki çiftliklerindeki hayvanlarını kontrol etmeye gittiler. Suların yükselmesi ve havanın kararması ile birlikte de geri dönüşü yapamayarak mahsur kalan işadamı Şerafettin Karakaya, cep telefonu ile eşi Şadiye Karakaya'ya ulaşarak yetkililerin kendilerini kurtarmasını istedi.

Şadiye Karakaya da 155'i daha sonra 110'u arayarak yardım istedi ve kendisi de belediyenin iş kepçelerinin üzerine binerek eşini kurtarmak için çiftliğe doğru yola çıktı. Ancak ekipler 2,5 kilometre gittikten sonra kepçelerin batması ile birlikte geri dönmek zorunda kaldılar. Eşine cep telefonunda ulaşan Karakaya, kurtarılma işlemini gündüz yapılabileceğini söyledi. Kurtarmadan umudunu yitiren İşadamı ve beraberindekiler Gediz'in azgın suları ile boğuşarak 4 kilometrelik yolu birbirlerine tutunarak sabaha karşı Nif Çayı köprüsüne kadar ulaşabildiler. Belediyenin kepçeleri de köprü üzerinde Şerafettin Karakaya, arkadaşı Cuma Ceyhun ve şoförü Yusuf Ceyhun kurtarmayı başardı.

Şerafettin Karakayalı, kendilerini kurtarmak için gece uğraşan ve sabahta kepçe ile alan belediye ve İtfaiye Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, "Biz tam 20 saat boyunca ovanın ortasında mahsur kaldık. Kurtarılma umudumuzu yitirince kendi imkanlarımızla belli yere kadar geldik sonra bizi ulaştığımız yerden belediyenin kepçeleri aldı. Kurtulduk şükürler olsun. Kabus gibi bir 20 saat yaşadık" dedi.

İtfaiye Müdürü Ali Gül ise uzun süren çalışmaların ardından itfaiyeyle birlikte mahsur kalan üç kişiyi kurtardıklarını söyledi. Belediye yetkililerine teşekkür eden Şadiye Karakaya ise "Kocamın kurtulmasını sağlayan belediye ekiplerine teşekkür ediyorum. Ben de sabaha kadar onun kurtulmasını bekledim" diye konuştu.

Şerafettin Karakaya, arkadaşı Cuma Ceyhun ve şoförü Yusuf Ceyhun'un genel sağlık durumları ilgili muayenelerini gerçekleştirmek üzere Manisa Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 17:11:17
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 17:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?