5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

20 TL yevmiye için canlarından oldular

Turgutlu ilçesine bağlı Çepnidere köyünde ikamet eden iki bayan tarım işçisi, tütün kırmak için Saruhanlı'ya bağlı Tikveş köyüne gitti. İki bayan, Manisa İstanbul Karayolu üzeri İshakçelebi kasabası yakınlarında yolun karşısında bulunan benzinliğe su almak için geçmeye çalıştıkları sırada sürücüsü öğrenilemeyen 64 DY 933 plakalı otomobilin çarpmasıyla öldüler.

Her gün Çepnidere köyünden çıkarak Saruhanlı Tikveş köyüne 24 TL yevmiye için tütün toplamaya giden evli ve iki çocuk annesi Ülger Gökten (45) ve üç çocuk annesi Birtem Pınar'ın (47) yaklaşık 20 gündür bu işte çalıştığı ve aldıkları 24 TL yevmiyenin 4 TL'sini ulaşıma verdikleri belirtildi.

Çepnidere köyüne acı haber tez ulaşırken iki köy sakinleri büyük üzüntü yaşadı. Kazada ölen bayanların cesetleri Saruhanlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öğle saatlerinde Çepnidere köyüne cenazelerin gelmesi ile birlikte feryat ve ağıtlar yürekleri dağladı. Birtem Pınar'ın çocukları Uğur, Adil ve İrfan Pınar güçlükle ayakta durabilirken, Ülger Gökten'in çocukları Barış ve Seda Gökten de uzun süre gözyaşı döktü. Her iki talihsiz kadın öğle saatlerinde kılınan cenaze namazlarının ardından Çepnidere köyü mezarlığında toprağa verildi.

Köy Muhtarı Tayfun Girgin, köyde ilk kez iki cenazeyi bir arada toprağa vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek "köyümüzün sakini iki kardeşimiz maddi olumsuzluklar nedeniyle 20 TL yevmiye için tarım işçiliği yaparken kaza geçirerek öldü. Çok üzgünüz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 12:48:24
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 01:21:36