30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

20 yıllık su boruları çürüdü, köylü susuz

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Çanşa köyünde içme suyu şebekesi borularının çürük olması nedeniyle, susuz kalan köylüler su ihtiyaçlarını köy çeşmesinden gidermeye çalışıyor.

Çanşa köyünden geçen İlke Çayı üzerinde bir süre önce İl Özel İdaresi tarafından sondajla su çıkarılmış, içme suyu olarak kullanılmaya elverişli olan su 100 tonluk depoya aktarılmıştı. Su kaynağı olmasına rağmen köyün su problemi, 20 yıl önce döşenen boruların çürük ve sağlıksız olması nedeniyle çözülemedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muhtar Dursun Kasap, "20 yıl önce köyümüze döşenen şebeke boruları zamanla çürüdü ve kullanılamayacak hale geldi. Bu boruların değişmesi gerekiyor ancak muhtarlık olarak buna gücümüz yok. Manisa İl Özel İdaresi'ne yaptığım başvuru sonucunda benden, şebeke için kazı işini üstlenmem istendi. Bunun için Selendi'de ilgili kurumlardan kepçe istedim ancak olumlu bir cevap alamadım. Bu nedenle köylüler evlerine su gitmediğinden köy meydanındaki çeşmeden su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor." dedi. Muhtar Kasap, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 20:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?