4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

2005, 'Kazanım Yılı' ilan edildi

Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala, 2005 yılını "Kazanım Yılı" ilan ettiklerini ifade ederek, "Kaldırım işgalini ortadan kaldırarak vatandaşa kaldırımları kazandıran belediyemizden, şimdi de katı atıkları yeniden kazanılması çalışmalarına katılmasını, halkımızdan buna destek olmasını bekliyoruz" dedi.

İlke Dershanesi’nde basın toplantısı düzenleyen Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala, "Kaldırımların yeniden kazanılması, 2005’e verdiğimiz yeniden kazanım yılı adına uygun bir gelişme oldu" diye konuştu. Belediye Başkanını yürekten kutladığını ifade eden Pala, şunları söyledi:

"Ancak kazanılmayı bekleyen çok şeyimiz var. Manisa olarak Gediz Nehri’ni, Akpınar Botanik Parkı’nı yeniden kazanabiliriz. Daha önemlisi, katı atıkların yeniden kazanımı çalışmasını başlatıp tüm kentimize yaygınlaştırabiliriz. Bu amaçla çalışmaları yaparken Manisa Tarzanı’nın mazeret üretmeden marifet gösterme çalışmasını kendimize örnek alacağız."

 Katı atıkların yeniden kazandırılmasının devrim niteliğinde bir değişim olacağına dikkat çeken Pala, "Bunun amacı çöpsüz ve çöplüksüz alanlar oluşturmaktır. Yeniden kazanım yılında, yolumuzu Manisa Tarzanı’nın yaptıkları aydınlatacaktır. 1993 yılında Manisa Birlik’in katkılarıyla çevrilen ’Manisa Tarzanı’ filmi, katıldığı her yarışmada ödül almış, son olarak Fransa’daki bir yarışmada Çevre Filmleri kategorisinde yine ödüle layık görülmüştür. DVD ve VCD’lerinden 200 bin adet çoğaltarak mülki amirlerimize, sivil toplum örgütlerine ve şehrin önde gelenlerine dağıtacağız. Tarzan’ın yeşil bir çevre oluşturulmasıyla ilgili mücadelesine bu ülkenin büyük ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Yeniden kazanımın henüz ülke gündemine girmediğini belirten Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala, "Bir yerde etik çöküntü var ise estetik çöküntü de mutlaka vardır. Manisa kentinin tepesinde patlamayı bekleyen bir bomba var. Bu atıkların suları milim milim ilerlemektedir. Yeraltı su kaynaklarına ulaştıklarında büyük felaket yaşayacağız. Kağıt, metal, cam, plastik ve organik atıklar gübre ve yakıt olarak geri kazanılabilir. Uygar toplumlar bu atıklarını geri kazanıyorlar, biz neden kazanmayalım? Yeniden kazanım, atıkları evde ayırtmayla başlar. Tüketici ayırır, belediye ayrı ayrı toplar, sonra da fabrikalara verilerek ekonomiye yeniden dönüşüm sağlanır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 16:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?