5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

21.yüzyılda elektriksiz köy

SELENDİ'NİN ELEKTRİĞİ OLMAYAN KÖYÜNE SU VE ELEKTRİK SÖZÜ

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Selendi ilçesine bağlı Kazıklı köyünü ziyaret ederek, elektrik olmayan Kayabaşı mahallesi sakinlerine 2 ay içerisinde su ve elektrik getirileceği müjdesini verdi.

İl Genel Meclisi üyeleri Orhan Tutar ve Mehmet Ünver ile birlikte Selendi ilçesine bağlı Kazıklı köyüne giden İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, köy muhtarı İsmail Aygün ile birlikte köye yaklaşık 8 km. mesafede bulunan elektriği olmayan Kayabaşı mahallesini ziyeret etti ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Mahallede 3 hane olduğunu öğrenen Yıldız, elektrik olmadığı için burada oturanların birçok nimetten faydalanamadığını dile getirdi. Yıldız, "Buranın elektriği yok, olmadığı için de biz su işini çözemedik. Yolu geçen sene bize bildirilmişti ve yolunu yapmıştık. Su sorununun da çözülebilmesi için önce elektrik sorunun çözülmesi lazım. Tedaş yetkilileriyle irtibata geçerek bir an önce bunun çözülmesini sağlayacağız. Bu mahalleye diğer mahalleden elektrik getirebilmek için 21 adet elektrik direği gerekiyormuş. Bunun çözülmesi için elimden geleni yapacağım. Bu sorun çözüldüğü an diğer sorunlar da kendiliğinden çözülmüş olacaktır. Suyu getirmek sorun olmayacaktır." dedi.

Mahallede halen 3 hanenin yaşadığını ifade eden Yıldız, ihtiyaç olduktan sonra 3 kişinin ya da 5 kişinin ya da sayının çok fazla önemi olmadığını vurguladı. Yıldız, "Sayın Başbakanımızın bize talimatı var; bir köyde bir mezrada bir kişi de yaşıyor olsa bizim götüreceğimiz hizmetlerden herhangi birisine ihtiyacı varsa bunu götürmemiz gerekiyor. Bu mahallenin en büyük sorunu elektrik olmaması, onu da en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacağız. Mahalle sakinlerimiz de haklı. Bu çağda bir insanın televizyon seyredemiyor olması bana göre ülke açısında çok ayıp. Cep telefonları var ancak şarj edebilmek için köye kadar gitmek zorunda kalıyorlar. Bu ihtiyaçların bu çağda çözülmüş olması lazımdır." diye konuştu.

SELENDİ'NİN ELEKTRİĞİ OLMAYAN KÖYÜNE SU VE ELEKTRİK SÖZÜ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 15:17:01
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 19:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?