5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

23 Nisan valisi makamda

MANİSA'DA 23 NİSAN VALİSİ MAKAMDA

Manisa Valisi Celalettin Güvenç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını Vicdan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu 8/D öğrencisi Selami Bulut’a devretti.

23 Nisan Valisi Selami Bulut makamda yaptığı konuşmada, “TBMM’nin açılış tarihi, vatanın işgalci devletlerin ordularıyla dolu olduğu ve Türkün bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanlara denk gelmektedir. Bu tarihlerde, aziz ecdadımız büyük bir bağımsızlık savaşı vererek eşsiz bir zafer kazanmış ve bu şekilde diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. İşte böyle büyük bir zafer, ulu önderimiz Atatürk tarafından; Milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir. Bu zaferin çocuklara armağan edilme sebebi şudur; Bu günün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bu günün çocuklarıdır. Şunu unutmayalım; Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi bir zamanlar çocuktu, İstanbul’u fethederek Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet de bir zamanlar çocuktu, Yunus Emreler, Mevlanalar, Hacı Bektaşlar da bir zamanlar çocuktu ve bu vatanın önderi büyük devlet adamı Atatürk de bir zamanlar çocuktu.” dedi.

Vali Bulut, makamda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran’dan kenar mahallelerdeki okullara spor malzemesi yardımı yapılmasını, Belediye Başkanını telefon ile arayarak, merkezi okullarda yapılan çevre duvarlarını yenileme çalışmalarının kenar mahallelerdeki okullarda da yapılmasını istedi.

MANİSA'DA 23 NİSAN VALİSİ MAKAMDA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 14:04:03
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 14:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?