5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

244 bin öğrenci dersbaşı yaptı

MANİSA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI

Yeni eğitim ve öğretim yılında Manisa ili genelinde 807 okulda toplam 244 bin öğrenci bugün dersbaşı yaptı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'da da 2010-2011 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı.

Kutlama programı sabah saatlerinde öğrencilerin, Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü'nü ziyaretleriyle başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik Anıtına okullar adına Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi konuldu.

Daha sonra Şehitler İlköğretim Okulu'nda törene geçildi. Törene Vali Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Albay Hüseyin Taştan, Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, daire müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törenin açılış konuşmasını yapan Şehitler İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Ergüler, yeni eğitim ve öğretim yılının Manisa ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Ergüler, " Bir milleti yücelten onun eğitim ve öğretimdeki başarısıdır. Bunu temeli de ilköğretimden geçer. Bu yıl kazanımlar noktasında daha özenli çalışmayı temenni ediyorum." dedi.

Tüm gayret ve çabaların nedeninin, öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlamak olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, 3 yıl içerisinde Manisa'da 75 tane okul, 786 tane derslik ve 90 trilyona yakın para harcandığını söyledi. Ersoy şöyle devam etti: "2003 yılından bu yana Manisa'da tüm eğitim kurumlarına yapılan toplam yatırım tutarı 184 triliyon gibi bir rakamdır. Bu yeterli mi, hayır bunların hiç birisi yeterli değil. Yeterli olan nedir; çocuklarımızın daha iyi ortamlarda, sosyal tesisleri olan yerlerde, çevre düzenlemesi olan yerlerde, eğitim görmesini sağlamaktır. Tüm gayretimiz budur. Sayın valimizin, belediyemizin, tüm kurumlarımızın gayreti budur. Eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır, diyoruz. "

Bu sene eğitim öğretim yılına 807 okulda, 244 bin öğrenci ile ders başı yaptıklarını belirten Ersoy, "12 bin 897 öğretmenimiz bu okullarda hizmet veriyor. 8 bin 976 dersliğimiz var. Tüm öğrencilerimize 2 milyon 730 bin kitap dağıtılmış ve hepsinin masasının üstünde duruyor. Bu sene 2 tane önemli hedeflerimiz var. Bir tanesi okul öncesinde çocuklarımızın katılımını arttırmak, ikinicisi de kızlarımızın okullaşmasının artmasını sağlamaktır. Bu sene 2010-211 eğitim öğretime yılına başlayan 17 tane okulumuz var. Geçtiğimiz yıllarda Manisa'da bir tane Fen Lisesi varken şuan 3 tane Fen Lisesi vardır. Türkiye'nin hiç bir şehrinde Ankara, İstanbul, İzmir dahil olmak üzere 8 tane Anadolu Lisesi olan bir ilimiz yoktur. Tüm bunların nedeni çocuklarımızın daha başarılı olmalarını sağlamak içindir. " dedi.

Ersoy'un konuşması sonrasında, öğrenciler halk oyunu gösterilerini sundular. Halk oyunu gösterisinin ardından Şehitler İlköğretim Okulu'nun müzik korosu şarkılarını seslendirerek dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı. 8. sınıf öğrencileri, eğitim ve öğretime ilk adımlarını atan anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine çicek verdi. Daha sonra Vali Celalettin Güvenç, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflara girerek öğrencilere yeni dönemde başarılar diledi.

Şehitler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen kutlama programının ardından Vali Güvenç ile protokol üyeleri Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'ndaki programa katıldı. Davul ve zurna ile karşılanan Vali Güvenç, öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunu gösterilerini izledi. Ardından öğrencilere lokma dağıttı. Sınıfları gezerek öğrencilere hikaye kitapları dağıtan Vali Güvenç, yeni dönem için öğrencilerden başarı sözü aldı. Bayram havasında yeni eğitim öğretim yılının başladığını ifade eden Güvenç, "Okullarımızda çok büyük bir coşku var. Öğretmen ve çocuklarımızı yanlız bırakmayan tüm velilerimize teşekür ediyorum. Bu ilginin devamını bekliyorum. Hayırlısı olsun. "dedi.

MANİSA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI
MANİSA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI
MANİSA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI
MANİSA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI
MANİSA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI
MANİSA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI
MANİSA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI
MANİSA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 14:13:05
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 09:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?