30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

25 bin kişiye iş imkanı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi büyüyor... Yeni fabrikaların hazırlıkları sürüyor. Çalışan sayısının 2’ye katlanarak 50 bine çıkması hedefleniyor


Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Türek, umut veren açıklama yaptı. Türek, yatırımcılar için dünya çapında adres olarak gösterilen bölgeye dördüncü ve beşinci kısımların ekleneceğini, buraların dolmasıyla çalışan sayısının 3-4 yıl içinde 50 bine ulaşacağını belirtti.
Bir yandan altyapı çalışmalarının devam ettiğini, bir yandan da buralara ileri teknolojiyle çalışan katma değeri yüksek üreticilerin gelmesi için uğraştıklarını anlatan Türek, şöyle konuştu:

Otomotiv üssü olacak
“Avrupa’da sadece Almanya ve Portekiz’de tesisleri bulunan, ağır sanayiye yönelik ileri teknoloji üretimi yapan firma bizden yer istiyor. Buradan 450 nitelikli iş gücü yararlanacak. Ayrıca Başbakanlık Yatırım Ajansı’yla toplantılar yapıyoruz. Dördüncü kısma otomotiv fabrikasının gelmesi için çalışıyoruz. Otomotiv sanayi ve yan sanayisinin konuşlanacağı alanı planlıyoruz. Manisa da Bursa gibi otomotiv kenti olacaktır.”


Türek, şu an 25 bin olan işçi sayısının 2’ye katlanacağına işaret etti, şunları söyledi:
“Bunun için şehir de hazır olmalı. Manisa’da kiralık ev sorunu yaşanmamalı. Sanayide çalışanlar barınabilmeli. Belediye yetkilileriyle sürekli görüşme içindeyiz. Yakında Muradiye’nin Akgedik mevkiinde TOKİ’yle 4 bin konutluk kent kurulacak.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 10:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?