3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

2500 kişiye nohutlu pilav ikramı

Akhisar ilçesinde her yıl binlerce kişiye yemek ikram eden ve bunu 5 yıldır gelenek haline getiren Hashoca Mahallesi esnafı, bu sene de 2 bin 500 kişiye nohutlu pilav ikramında bulundu.

Hashoca Parkı'nda düzenlenen etkniliğe Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, Hashoca Mahallesi esnafları ve vatandaşlar katıldı. Hashoca esnafları Bülent Akkurt, Necdet Coşkun, Arif Kollu, Ali Gök ve Süleyman Çelebi'nin oluşturdukları komitenin kendi aralarında topladıkları yardımlarla bu yıl 5.'si düzenlenen etkinlikte, dev kazanlarda pişirilen nohut, pilav ve ayran vatandaşlara dağıtıldı.

Gülbeyaz Yemek Fabrikası'nın da katkılarıyla yaklaşık 2 bin 500 kişinin yemek yediği etkinlikte, Paşa Camisi İmamı Mehmet Aşağıdeğirmenci bir konuşma yaptı. Aşağıdeğirmenci, ”Paylaşım, dayanışma ve yardımlaşma insanoğlunun en büyük meziyetlerindendir. Bu meziyetlere fazlasıyla sahip olan bir milletin ferdi olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. Hashoca Mahallesi Akhisar'ın en eski yerleşim merkezlerinden biri. Kent kültürünün oluşmasında çok katkıları olmuş birçok aydının yaşadığı, yetiştiği bir mahallesi olan Hashoca Mahallesi, ilk halk kütüphanesi olan Zeynelzade Halk Kütüphanesi'ne yıllarca ev sahipliği yapmıştır. Ahilik temasının yüzyıllarca işlendiği yurdumuzda Hashoca Mahallesi'nin esnafı da bu geleneği değişik şekillerde hep yaşatmış, fakiri, öksüz ve yetimi, yolcuyu gözetmiştir. Toplumsal yaşantının bir gereği olan yardımlaşma ve bu bağlamda tarihten gelen ahilik geleneğinin yaşatılması adına yapılan bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi için Hashoca Mahallesi esnafı olarak 5 yıldan beri düzenlediğimiz bu pilav geleneğini sürekli devam ettirmeyi hedefliyoruz. Türk toplumu olarak zaten kendi kültürümüzde var olan bu geleneğe sahip çıkıp devam ettirmek de bizim görevimiz.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?