5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

26 öğrenci yemekten zehirlendi

MANİSA İMAM HATİP LİSESİNDE 26 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ

Manisa Anadolu İmam Hatip Lisesi yurdunda kalan 26 öğrenci, sabah saatlerinde şiddetli ishal, bulantı, kusma şikayetleriyle Manisa Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. 84 öğrencinin kaldığı yurtta dün akşam kuru fasulye, pilav ve turşu yediği belirtildi. Öğrencilerin bir kısmı bugün sabah saatlerinde fenalaştı. Şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle öğrenciler gruplar halinde Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sıvı destekli tedavi uygulanan öğrenciler, gıda

zehirlenmesi şüphesiyle gözetim altına alındı. Bu arada, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri dün akşam yurtta çıkan yemeklerden numune aldı.

Vali Vekili Yüksel Ayhan, beraberinde Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Abalı ile birlikte öğrencileri hastanede ziyaret etti. Bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Vali Vekili Yüksel Ayhan, doktorlardan çocukların tedavileri hakkında bilgi aldı. Gazetecilere olaya ilişkin açıklama yapan Ayhan, "Her şeyden önce herkese geçmiş olsun. İmam Hatip Lisesinde 84 öğrencimizden akşam yedikleri yemekten dolayı 26'sı karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile hastaneye geliyor. Burada doktorlarımız gözetiminde

acilde müşahade altına alındılar. Öğrencilerimize serum verilmiş. Akşam yedikleri pilav, kuru fasulye turşu dokunmuş. Gastroenterit (mide rahatsızlığı) teşhisi konulmuş. Bu akşam 3 öğrencimiz hastanede kalacak diğer öğrenciler taburcu oldu. Biz aileleri ile görüştük, durumlarını bildirdik. Bütün doktorlarımız, milli eğitim seferber oldu. Hayati bir durum söz konusu değil. Öğrencilerin sağlık durumu iyi. Kesin sonuç tahlillerden sonra belli olacak" dedi.

Enfeksiyon Uzmanı Dr. Nurbanu Sezak ise, öğrencilerin büyük bir kısmının bir arada hastaneye geldiğini belirterek "Tek tek gelen vakalar oldu. Çocukların genel durumu iyi, sıvı desteğiyle toparlandılar. Destek tedaviyle de büyük bir kısmını taburcu ettik. Sadece 3 öğrenci kaldı, onları da bu gece gözetim altında tuttuktan sonra taburcu edeceğiz" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürvekili Necati Abalı da, okul yöneticileri hakkında hem zehirlenme, hem de konuyla ilgili anında bilgi vermemeleri ve sorumsuz davranışları sebebiyle iki ayrı inceleme başlatacaklarını söyledi.

MANİSA İMAM HATİP LİSESİNDE 26 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ
MANİSA İMAM HATİP LİSESİNDE 26 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 16:14:04
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 20:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?