30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

28 saat kurtarılmayı bekledi

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Kavaklıdere beldesinde yaşayan özürlü genç Nedim Abakay, 5 metre derinliğindeki kullanılmayan sondaj kuyusuna düşerek, 28 saat mahsur kaldı. Abakay, Manisa ve İzmir sivil savunma ve arama kurtarma ekiplerinin 6 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.


Alınan bilgiye göre, Nedim Abakay (25), dün öğleden sonra kayboldu. Saatlerce oğullarını arayan aile, sonuç alamayınca bugün sabahın erken saatlerini bekledi. Günün ilk ışıklarıyla tekrar arama çalışması başlatan baba Ali Abakay ve kardeşi Halit Abakay (14), Balkanlı mevkisinde çağrılarına yanıt aldı.


Nedim Abakay'ın bir bağda, 5 metre derinliğindeki eski bir sondaj kuyusunun dibinde olduğunu belirleyen ailesi, Alaşehir Jandarma Komutanlığı ve belediyeye durumu bildirdi.


Yetkililerin çağrısıyla olay yerine gelen Manisa ve İzmir Sivil Savunma müdürlüklerine bağlı arama kurtarma ekipleri, önce durum değerlendirmesi yaparak mahsur genci kuyudan çıkarma yöntemini belirledi.


Kuyunun dar olması sebebiyle gencin kuyu ağzından yukarı çekilerek kurtarılamayacağını belirleyen ekipler, kuyuya 3 metre uzaklıkta bir çukur kazarak 5 metre derinliğindeki çukurdan kuyuya tünel kazıp ulaşmaya çalıştı.


Kurtarma çalışmaları sürdürülürken, yakınları sürekli Nedim Abakay'la konuşarak özürlü genci uyanık tutmaya çalıştı. Bu arada tünel kazan ekipler,
nemli olan toprağın çökmesi ihtimaline karşı önlem alarak ilerleyişlerini sürdürdü.


Ekiplerin 6 saatlik çalışması sonrasında ulaşılan Nedim Abakay, 28 saattir mahsur kaldığı yerden çıkarılarak, olay yerinde bekletilen ambulansla Alaşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan özürlü gencin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Abakay'ı kurtarma çalışmalarını Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Ersoy ile birlikte izleyen Manisa Sivil Savunma Müdürü Bekir Şen, ekiplerin büyük bir özveri ile çalışarak, genci hayata döndürdüklerini bildirdi. Şen, “9'u İzmir'den, 6'sı Manisa'dan olmak üzere 15 kişilik ekibimiz, aralıksız 6 saat çalıştı. Başarılı ve dikkatli yürütülen bir çalışmanın ardından emeklerimizin karşılığını aldık ve talihsiz Nedim'i düştüğü kuyudan kurtardık. Ekibimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

aa
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:56:54
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 13:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?