7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

3 ilçede eğitime kar engeli

MANİSA’nın Alaşehir İlçesi’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle; ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilirken, Kula İlçesi’nde taşımalı sistemle okula gidecek öğrenciler 1 gün izinli sayıldı.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle özellikle taşımalı sistemle okula gidecek öğrencilerin çok zorlanacağını dikkat aldıklarını belirtti. Duysak, belde ve köylerle hemen temesa geçildiğini belirterek, "İlçe merkezi, beldeler ve köylerde eğitime bir gün ara verildi" dedi. Kar yağışının halen devam ettiği Alaşehir’de okulların tatil olduğu, belediye ve cami hoparlörlerinden vatandaşa duyuruldu.

Kula İlçesi’nde ise taşımalı eğitimle okula gidecek öğrencilerin bugün için izinli sayılacağı açıklandı. Kaymakam Yusuf Cıbır, saat 02.00’den beri devam eden kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkili olduğunu belirterek, taşımalı öğrencileri tehlikeye atmamak için bir gün izinli sayılmalarına karar verdiklerini söyledi. Cıbır, ilçe merkezindeki okulların ise açık olduğunu, burada derslere normal devam edildiğini ifade etti.

MANİSA’nın Sarıgöl İlçesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakam Adem Uslu, Sarıgöl ve çevresinde saat 03.00 sıralarında ;başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi, beldeleri ve köylerinde tüm okulların bir gün süreyle tatil edildiğini belirtti. Kar kalınlığının ilçe merkezinde 15, yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaştığını kaydeden Uslu, ;8 köy yolunun da kar nedeniyle kapalı olduğunu kaydetti. Kaymakam Uslu, Şeyhdavutlar, Güneydamları, Beyharmanı, Alemşahlı, Yeniköy, Kahramanlar, Ziyanlı ve Dadağlı köy yollarının açılması için çalışmalara başlandığını ifade etti. Uslu, Sarıgöl- Buldan ve Sarıgöl- Eşme karayollarının açık olduğunu, ancak buralardan gidecek sürücülerden araçlarına zincir takmalarının istendiğini söyledi.

 

...
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2012 Salı 18:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?