30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

3 kişinin katil zanlısına müebbet

Salihli ilçesinde, bir birahanede fazla hesap ödetildiği gerekçesiyle iş yeri sahipleri ile tartışan ve aralarında işletme sahibinin de bulunduğu 3 kişiyi tabancayla öldüren Hakkı D. (47) ömür boyu müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Olay, 26 Mart 2007 tarihinde meydana geldi. Salihli'de, "Tekdur ve Sedat" isimli gazinoda müşteri olan Hakkı D, kendisine kesilen hesaba itiraz etmiş ve iş yeri sahipleri ile kavga etmişti. Hakkı D., iş yeri sahiplerinden Sedat Demirtaş (30) ile amcasının oğlu Şerif Demirtaş (30) ve birahane de müşteri olarak bulunan Murat Akdere'yi (29) silahla öldürmüştü. 

Hakkı D.'nin silahından çıkan mermiler gazinoda garson olarak çalışan Abdurrahman Özaydın (45) ve Sezer Aslan'a da (18) isabet ederek yaralanmalarına neden olmuştu. 

Olaydan sonra kaçmaya çalışan Hakkı D., polis tarafından ayağından vurularak yakalanmıştı. 

Salihli Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir yıldır görülen davanın son karar duruşması yapıldı. Mahkeme, Hakkı D.'ye "Adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından toplam 87 yıl ve ömür boyu müebbet hapis cezası verdi. Hakkı D.'nin daha önce de 18 yıl ertelenmiş cezasının olduğu ve bu cezasının da toplam cezaya eklendiği öğrenildi. 

Öte yandan katil zanlısı Hakkı D.'nin avukatı Muzaffer Gürbudak, karara itiraz için Yargıtay'a müracaatta bulunacaklarını söyledi. Mahkeme sonrası Hakkı D. güvenlik açısından Manisa Cezaevi'ne gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 18:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?