4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

3 yıldır bitmeyen mücadele

EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN MÜCADELE VERİYOR

Salihli ilçesinde ikamet eden şeker hastası Sevim Çetin (59), özürlü maaşı alabilmek başladığı mücadelesinde ilginç bir hatanın kurbanı oldu.

Ankara'da genel muayene sırasında ilgili memurun Çetin'in evraklarına Salihli yerine Nazilli yazması nedeniyle yaşlı kadın üç yıldır emekli olamadığını iddia etti.

Yatalak eşi Hüseyin Çetin'i üç ay önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaybeden ve virane bir evde yaşayan şeker hastası Sevim Çetin, özürlü maaşı alabilmek için üç yıl önce Salihli Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Salihli Devlet Hastanesi, Çetin'e yüzde 42 özürlü raporu verince evrakları Ankara Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Ancak Bakanlık, Salihli Devlet Hastanesi'nin ilçe hastanesi olmasından dolayı verdiği raporu yeterli bulmayınca Çetin'in dosyasının il hastanesine yani Manisa'ya sevk yapılması

kararlaştırıldı. Çetin'in evraklarını sevk için hazırlayan görevli memur da Salihli'yi Nazilli olarak algılayınca Sevim Çetin de yanlışlıkla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne sevk edildi. Aydın'a gidip gelecek parası olmayan Sevim Çetin, şöyle konuştu: "Salihli'nin Şehitler Mahallesi'nde 80 TL kira ile çatısı akmış bir evde ikamet ediyorum. Eşim üç ay önce vefat etti. Önceden onun almış olduğu özürlü maaşıyla geçimimizi sağlıyorduk. Kendim 30 yıldır şeker hastasıyım, insülin kullanıyorum. İki kez göz

ameliyatı geçirdim ve yüzde 10 civarında görebiliyorum. Evimin çatısı akıyor. Eve normal günlerde çökmek üzere olan tavandan toz, toprak, fare gelirken; yağmurlu günlerde ev bir göle dönüşüyor."

Salihli Devlet Hastanesi'ne üç yıl önce özürlülük maaşı için başvurduğunu anlatan Çetin, şunları söyledi: "Bana yüzde 42 rapor verdiler. Evraklarımı Ankara'ya gönderdim ancak Ankara raporu yeterli bulmayıp beni il hastanesine sevk etmiş. Ancak oradaki görevli memur benim yaşadığım yeri Salihli yerine Nazilli yazınca doğal olarak bağlı olduğum il Aydın görünüyor."

AYDIN'A GİDECEK PARAM YOK

2007 yılının sekizinci ayında destek olan bir vatandaş sayesinde Aydın'a giden Sevim Çetin, sözlerine şöyle devam etti: "O yıl kalacak yerim ve dönecek yol param fazla olmadığı için ancak 3 doktora çıkabildim ve bir daha da tekrar gidip raporumu alamadım. Kime gideceğimi, nereden yardım alacağımı bilemez durumdayım. Aydın'a gidip rapor alabilsem geriye dönük birikmiş para alacağım. Bu da beni borçlarımdan kurtaracak. Aydın'a gidecek yol param yok. Orada raporu almam için 3-5 gün kalmam gerekecek.

Eczaneye, bakkala, manava, komşuya çok fazla borcum birikti. Artık gücüm kalmadı. Bana birilerinin yardım etmesini istiyorum."

EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN MÜCADELE VERİYOR
EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN MÜCADELE VERİYOR
EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN MÜCADELE VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 17:27:04
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 18:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?