3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

30 dernek bir araya geldi

Manisa'nın Salihli ilçesinde 30 civarında derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Sivil Toplum ve Demokrasi Platformu çalışmalarına başladı.


Salihli Polis Lokali'nde Memur-Sen, Şefkat Pınarı, Kızılay, Eğitim Gönüllüleri, Salihli Genç İşadamları (SAGİAD), Kosovalılar ve Tenis Spor Kulübü dernekleri öncülüğünde bir araya gelen 123 dernekten 30'u Salihli Sivil Toplum ve Demokrasi Platformu oluşturdu. Özgürlük mücadelesine aktif katılım sağlamak, millet iradesini her türlü vesayet ve ipotekten arındırmak, toplumdaki her türlü inanç, yaşam tarzı ve eğilimleri eşit olarak hukuk güvencesine alacak bir sivil anayasa talebini canlı tutmak amacı bir araya geldiklerini kaydeden Şefkat Pınarı Derneği Başkanı İslam Horzum, “Günümüz dünyasında gelişmiş, müreffeh, güçlü kalkınmış ve fertlerinin daha özgür ve daha mutlu olduğu ülkeler demokratik ülkelerdir.

Yani gerçek anlamdaki demokrasiyi hayata geçirmiş, modern dünyanın asla vazgeçilmezi olarak kabullenmiş ülkelerdir. Demokrasilerin asla vazgeçilmezi unsurları ise sivil toplum örgütleridir. Bunun için, ülkemizde de daha katılımcı bir demokrasinin yerleşmesi, bireylerin daha özgürleşmesi ve sivil toplum örgütlerinin daha gerçek anlamda var olabilmesi ve güçlenebilmesi, toplumun düşünce, talep ve beklentilerini özgürce ifade edebilmesi, bu durumun sivil ve kamusal alanda hayata geçirilebilmesi için sivil toplum örgütlerinin dayanışma ve birlikteliğine ihtiyaç vardır. Ülkemizin değişik yerlerinde gerçekleştirilmiş olan bu birliktelik ve dayanışmayı ilçemizde de gerçekleştirmek istiyoruz ve bu amaçla Salihli Sivil Toplum ve Demokrasi Platformunu oluşturduk” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 15:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?