30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

30 yıllık çöplük tesis oldu

Manisa'da sanayi çöplüğü olarak kullanılan alan aylarca süren çalışmaların ardından dev bir dinlenme tesisi ve yeşil alana dönüştürüldü.


Yaklaşık 30 yıl boyunca sanayi atıklarının atıldığı, bir bölümünde de beton üretimi yapılan alan artık Manisalılar en uğrak yerlerinden birisi haline geldi. Manisa'da özelikle unlu mamuller alanında yaptığı yatırımlarla tanınan işadamı Haydar Tekbaş, söz konusu arsayı belediyeden açık artırma ile satın alarak önce temizlik yaptırdı. Uzun süren çalışmaların ardından beton atıkları ve çöplerden arındırılan bölge iki katı yer altında olan toplam 6 katlı bina yapıldı. Yer altındaki iki kat imalathane, yer üstündeki ilk ve ikinci kat restoran-kafeterya, son iki kat ise düğün ve toplantı salonu olarak inşa edildi. Tesis çevresi yeşil alana dönüştürüldü. Beton nedeniyle ağaçlar büyük uğraşlar sonunda toprakla buluşturuldu. Bahçede oyun ve dinlenme alanlarının yanı sıra bir de mini bir yapay şelale yapıldı.

Tesisi yaparken büyük risk aldığını dile getiren işadamı Haydar Tekbaş, “Bu alan daha önceden atıl vaziyetteydi. Biz burayı satın alarak aslında ciddi bir riskin altına girdik. Ancak cesaret olmadan girişimci olamıyorsunuz. Bir çok Avrupa ülkesini gezdim. Benzer tesislerin sayısı oralarda çok fazla. Yaptığımız bu plazanın Avrupa'dakilerden eksiği yok fazlası var. Ülkemizde girişimcilerin desteklenmesi şart. Bu tesislerin sayısı arttıkça Manisa ve ülkemiz daha da büyüyecektir.” diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 14:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?