4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

300 kilo mantar imha edildi

MANİSA'DA HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN 300 KG. MANTAR İMHA EDİLDİ

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazarda satışa sunulan, halk sağılığını tehdit eden ve zehirli olma riski bulunan 300 kilogram mantara el koyarak imha etti.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün halk sağılını tehdit riski bulunan bazı gıda maddelerinin pazaryerlerinde satışıyla ilgili denetim talimatı vermesiyle harekete geçen Belediye Zabıta ekipleri, pazaryerlerinde satılan mantarları mercek altına aldı. Yapılan inceleme ve denetimlerde, doğadan toplanan ve sağlıklı şartlarda steril edilmeden satışa sunulan mantarlar tespit edildi. Mantarları inceleyen ekipler, kilogramlarca mantarın küflendiğini ve içlerinde çeşitli bulaşıcı hastalıklara neden olan böceklerin olduğunu tespit etti. Pazaryerlerinden toplanan yaklaşık 300 kilogram mantara el koyan zabıta ekipleri, toplanan mantarları imha etti.

Halk sağılığını tehdit eden mantarların satışının yasak olduğunu hatırlatan Belediye Zabıta Müdürü Mahir Bedel, halk sağlığını tehit eden konularda belediyenin hassasiyetinin artarak devam edeceğini söyledi. Bedel; “Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün talimatıyla zabıta ekiplerimiz pazaryerlerinde denetimlerini arttırarak sürdürüyorlar. Tüm pazaryerlerinde özellikle gıda satışı konusunda hassas davranıyoruz. Mevsimsel olarak doğadan toplanan bazı gıda maddeleri pazarlarda satışa sunuluyor. Özellikle bu mevsimde yörede çintar olarak bilen mantarların satışına sıklıkla rastlıyoruz. Son denetimlerde yaklaşık 300 kilogram çintar satışa sunulmuş halde tespit edildi. Bunlara el koyarak imha yoluna gittik. Satılan mantarların çoğunun küflenmiş ve kurtlanmış oldukları tespit edildi. Bunlar denetimde ele geçmesi belki de satılarak tüketimi sağlanacaktı. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması lazım çünkü bu tür mantarlar hayati risk taşıyor. Satışının yapıldığı yerleri bize bildirmeleri halinde gerekli inceleme yapılacaktır. Belediye Başkanımızın söylediği gibi halk sağlığıyla oynatmayız” dedi.

MANİSA'DA HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN 300 KG. MANTAR İMHA EDİLDİ
MANİSA'DA HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN 300 KG. MANTAR İMHA EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 15:55:02
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 10:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sağlıkçı IP: 212.156.143.xxx Tarih : 28.10.2009 10:43:21

biz yıllardır bu mantarları yiyerek büyüdük. Allaha şükür de zehirlenmedik. Zabıta arkadaşlar da bilir köylü çocuğu ise bunu. Götürüp evlerinde yesinler afiyetle imha edeceklerine