30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

300 kişi iş sahibi olacak

Ege Bölgesi'ndeki tüm sanayi tesislerine hizmet verecek ve 300 kişiye istihdam sağlayacak olan, Manisa'nın Kula ilçesinde yaptırılacak Endüstriyel Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi'nin temeli törenle atıldı.


Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Prof. Mustafa Öztürk, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, Sandal Belediye Başkanı Saffet Dinçer, tesisi yapacak olan Serhat Atık Geri Kazanım firması adına Genel Müdür Eyüp Kaya ve şirket temsilcileri, daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Sandal Belediye Başkanı Saffet Dinçer, ”Avrupa'daki tesislerin eş değeri olan entegre bertaraf ve geri kazanım tesisinin temelinin beldemizde atılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemize ve Ege bölgesine hayırlı olsun." dedi. Tesisi yapacak olan Serhat Atık Geri Kazanım Bertaraf Nak. İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Eyüp Kaya ise, söz konusu projenin Ege Bölgesi'nin sanayi atıklarının bertarafını ve geri kazanımını sağlayacağını, Çevre Bakanlığı'nca kendilerine ÇED Olumlu Belgesi verildiğini ifade etti. Tesisin, Kula ve çevresine ekonomik konuda çok büyük hareketlilik getireceğini kaydeden Kaya, "Avrupa Birliği (AB) standartlarında, Çevre ve Orman Bakanlığı kontrolünde yapılacak tesis, Ege Bölgesi'nde bulunan tüm sanayi tesislerine hizmet verecek. Sanayici artık İzmit'teki bertaraf tesisi İZAYDAŞ'ın kapısında randevu için beklemeyecek. Yaklaşık 237 hektar arazi üzerine kurulacak tesisimizin inşaatı 2 yıl içinde tamamlanacak. 7 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olacak tesis 1 Ocak 2009 yılında kısmen faaliyete geçerek, sanayi atıklarının kabulüne başlayacak ve daha sonra kademeli olarak büyüyecek." diye konuştu.


Ege Bölgesi'ndeki tüm sanayi tesislerine hizmet verecek Endüstriyel Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi'nde tüm sanayi atıklarınının toplanarak ayrıştırma işleminden geçerek geri kazanımının sağlanacağını kaydeden Genel Müdürü Eyüp Kaya sözlerine şöyle devam etti: "Yönetmelik gereği yakılması gereken sanayi atıkları yakılak, depolanması gerekenler de özel olarak depolanacak. Bu yatırımla bölgede büyük bir iş istihdamı sağlanacak. İşletmede doğrudan 300 kişi çalışacak ve bu işçiler Kula ilçesi Sandal beldesi Gökçeören beldesi ve Esenyazı köyü halkından olacak. Dışarıdan nakliye lojistik hizmetleri ve yan sanayi hizmetlerinden yemek servisi olacak, dolaylı olarak yaklaşık bin 500 kişiye de istihdam sağlanmış olacak.

Serhat Atık Geri Kazanım firması yetkililerine teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Bu tesis açıldığında Kulalı kazanacak. Burası Ege bölgesinin merkezi olacak, bu atık tesisinin ülke ekonomisine büyük katkısı olacak ve çevre duyarlılığımızı biz ülke olarak bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olacağız." dedi.


Vali Celalettin Güvenç ise, “Gün geçtikçe gelişen çevre bilinci, atıklar konusunda daha duyarlı olmamızı zorunlu kılmaktadır. Bunun neticesi olarak bugün ilk aşamasını gerçekleştireceğimiz bu tesis, ilimiz ve ilçemiz açısından çok büyük önem taşımaktadır. İş adamı Eyüp Kaya tarafından gerçekleştirilmiş olması da ayrıca ilçemizdeki dayanışmanın bir örneğidir. Tesisin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yapımcı firmaya kazasız belasız bir mesai diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:02:13
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?