30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

33 yıldır aynı okulda müdür

Manisa'da kendisiyle yaşıt olan 64 yıllık Endüstri Meslek Lisesine (EML) önce öğrenci, sonra da aralıksız 33 yıldır müdür olan Hüseyin Şimşek, okuttuğu öğrencileriyle mesai arkadaşlığı yapıyor.

Manisalıların ''Müdür Baba'' olarak tanıdıkları Hüseyin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski adı Manisa Erkek Sanat Enstitüsü olan EML'nin demir işleri bölümünden 1962 yılında mezun olduğunu, Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunu tamamladıktan sonra ülkenin çeşitli yerlerinde çalıştığını belirtti.

Bu arada Konya'nın Seydişehir EML'de 4 yıl kurucu müdürlük yaptıktan sonra 1 Ekim 1975 yılında Manisa EML'ye müdür olarak atandığını anlatan Şimşek, o günden beri aynı görevi sürdürdüğünü söyledi.

Şimşek, 33 yıllık müdürlük görevi sırasında yetiştirdiği binlerce öğrenciden 45'iyle şimdi mesai arkadaşlığı yaptığını, bundan da büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Şimşek, ''1975 yılından bu yana aralıksız olarak okul müdürlüğü görevini sürdürüyorum. Her şeyden önce burada okumuş olmam da beni heyecanlandırıyor. Okula ilk atandığımda beni yetiştiren 6 öğretmenimin emeklilik işlerini de ben yaptım. Ayrıca, okuldan mezun ettiğim binlerce öğrenciden 45 tanesi, şu an burada öğretmen olarak çalışıyor'' dedi.

Meslekte 43 yılını doldurduğunu belirten Şimşek, öğrencilere her gün nasihat etmeyi kendisine görev bildiğini, sabahları okul bahçesinde çocuklarına, ''Her biriniz bu okulun sahibisiniz. Evimizi nasıl hassasiyetle koruyorsak okulumuz da evimiz gibidir. Ona sahip çıkmalısınız'' diye seslendiğini söyledi.

-''GÖNÜL ADAMI''-

Şimşek'in okuldan mezun ettiği öğrencilerden halen aynı kurumda tarih öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Almaç, 1995 yılından bu yana görevini sürdürdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

''Okulumuzda önemli gün ve haftalar ile ilgili programlarda sunuculuk görevini üstleniyorum. Sayın Müdürümüzü kürsüye davet ederken, 'Hocaların Hocası, Müdür Babamız' diye anons ediyorum. Makamlar insanlara değil, insanlar makamlara şeref kazandırır. Müdürümüz bir sevgi adamıdır, gönül adamıdır. Bugüne kadar bir tek personelinin kalbini kırmamıştır.''

Öğretmenlerden Dilek Yeşilçamköse ise 1994 yılında buradaki teknik liseden mezun olduğunu, 10 yıldan bu yana birlikte görevde bulunduğu Şimşek'i kendisine örnek aldığını bildirdi.

Elektrik Elektronik Teknolojisi Öğretmeni Kamil Eser de, 1988 yılında bu okuldan mezun olduğunu belirterek, ''Şimşek, benim öğretmenimdi. Onunla birlikte çalışmak ve deneyimlerinden yararlanmak bizim için çok olumlu'' dedi.

Nuray Kızman da, Manisa Teknik Lisesinden 1987 yılında mezun olduğunu ifade ederek, Şimşek ile çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 10:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?