30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

38 okul doğalgazlı oldu

Manisagaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı ve Özel İdare’yle yapılan anlaşma doğrultusunda 38 okulun doğalgaza kavuşturulduğunu söyledi.

Manisa’da 38 okulun doğalgazla ısındığı açıklandı. Konuyla ilgili bilgi veren Manisagaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, ilköğretim okulları için Özel İdare’yle, liseler için ise Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaştıklarını söyledi. Şuana kadar doğalgaz hattının geçtiği okullarda dönüşümün gerçekleştirildiğine dikkat çeken Selçuk şunları söyledi: “Yapılan anlaşma gereği okullardan sadece abonelik ücreti aldık. Güvence bedeli almayarak eğitime katkıda bulunduk. Ayrıca ödemlerde gecikme olduğunda devlet kuruluşu olduğu için gecikme bedeli almıyoruz.”dedi.

DEVLET KARLI ÇIKTI

Doğalgazlı okulların yakıt giderinin azaldığını iddia eden Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğalgaza zam geldiği bir gerçek. Ancak buna rağmen hala en ucuz yakıt doğalgazdır. Okullarımızda kontrolleri yapmak amacıyla bir mühendis görevlendirdik. Hata yapmamamız gerekiyor. Çünkü güvenlik çok önemli. Acele etmiyoruz. En güvenli şekilde hatları bağlıyoruz. Bundan sonra da okullarda doğalgaz sistemine geçmeye devam edilecek. Hattın geçtiği her okul doğalgazlı olacak.”

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 14:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?