5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

4. tiyatro festivali başladı

MANİSA'DA 4. TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

Manisa'da bu yıl 4.'sü düzenlenen Liselerarası Tiyatro Festivali Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Manisa Belediyesi'nin organize ettiği 4. Geleneksel Liseler arası Tiyatro Festivali'ne Manisa merkez ve ilçelerindeki okullardan tiyatro grupları katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmei Tayfun Şengöz yaptığı konuşmada, bu sene 4.'sü düzenlenen Tiyatro Festivali'nin artık gelenekselleştiğini belirterek, “İnşallah 40.'sını da düzenleriz. Biz burada sadece tiyatro yapmıyoruz, öncelikle insan yetiştiriyoruz. Tiyatro; insanı insana, insanla insanca anlatır. Festivalin düzenlemesini sağlayan Manisa Belediye Başkanımız Cengiz Ergin'e Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu'na ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi'ye teşekkür ederim.” dedi.

Açılış programında Safari Sirki'nden getirilen piton yılanı büyük ilgi çekti. Piton yılanının başını ağzına sokan eğiticinin bu gösterisi, görenleri şaşkına çevirdi. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz de piton yılanını omzuna alarak poz verdi. Ardından festivale katılan 14 okul tiyatro grubu kortej halinde Doğu Caddesi güzergahından Şehir Tiyatrosu'na kadar yürüdü. Giydikleri kostümler ve makyajlarla renkli görüntüler oluşturan tiyatrocular halkın da ilgisini çekti.

Bugün başlayan 4. Liselerarası Tiyatro Festivali 2 Haziran günü düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak. Festival kapsamında her gün bir tiyatro oyunu saat 15.00'de Manisa Belediyesi Şehir Tiyatro Salonu'nda ücretsiz olarak oynanacak.

MANİSA'DA 4. TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
MANİSA'DA 4. TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
MANİSA'DA 4. TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
MANİSA'DA 4. TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 12:53:02
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 23:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?