3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

4. Uluslararası IDEA Sempozyumu

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen, 4. Uluslararası İngiliz Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Derneği (IDEA) Konferansı başladı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 17 Nisan'a kadar sürecek olan konferansa, İngiltere, Fransa, İspanya, İran, Avusturya, Almanya, Avusturalya gibi dünyanın birçok ülkesinden Allan James, Susana Onega, Terry Eagleton, Matthias Galler, Gillian Alban, Eric Mortensen gibi alanındaki saygın bilim insanları katılıyor.

Konferansın açılış töreninde, IDEA Başkanı Prof. Dr. Işıl Baş, Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Batum Menteşe, CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı ve konferansın düzenleme komitesi Başkanı Doç. Dr. Sibel Güzel ve CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü birer konuşma yaptı.

CBÜ'nün misyonunu tanımlarken, ulusal ve evrensel değerleri birlikte kucaklama fikri üzerinde durulduğunu ve akıl ve bilgi temelinde insani ve sosyal gelişmelere açık, özgür bakışlı, Atatürk'ün ideallerini anlamış gençleri yetiştirmenin önemini vurguladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, “Edebiyatın bu bilgilendirmede farklı bir yeri var. Edebiyatın malzemesi dil ve konusu ise insan yaşantısı ve deneyimleri olduğu için evrensel değerlerin içselleştirilmesine katkısı büyüktür. Bu konferansta, çeşitli ülkelerden gelen katılımcıların olduğu kadar, ülkemizdeki üniversitelerin İngiliz Dili ve Edebiyatı ile İngiliz Dili Eğitimi Bölümlerinden gelen konuşmacıların düşünce alışverişlerinde bulunacağını, ortak projeler oluşturma şansının artacağını düşünüyor ve gelecekte benzer çalışmalar için umutlanıyorum. Öğrencilerimize de böylesine değerli konuşmacıları bir arada görmek ve dinlemek olanağı doğduğu için mutlu oluyorum” dedi.

Trio Quartet Klasik Müzik Topluluğu'nun Türk bestecilerin klasik müzik eserlerini olağanüstü bir yorumla seslendirdiği müzik dinletisinin büyük beğeni topladığı açılış töreni, konferans sponsorları Manisa Sanayi ve Ticaret Odası, 118 R LEO Yönetim Çevresi Başkanlığı, Batı Dilleri ve Edebiyatları Dil Kursu (BADEM) ve CBÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü kurucusu olan ve 2002 yılında vefat eden Prof. Dr. Yüksel Uslu adına eşi CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Emine Uslu'ya teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?