3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

4-C mağdurları eylem yapacak

2007 seçimleri öncesi kadroya alınacakları sözü alan 4-C çalışanları, hükümetten istedikleri kadroyu alamayınca eylem kararı aldılar.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde İstasyon Mahallesi Ceylan Kıraathanesi'nde bir araya gelen 4-C mağdurları, hükümetin sözünü tutmasını isteyerek, aksi taktirde eyleme geçeceklerini dile getirdiler.

Devlette kadrolu işçi statüsünde çalıştırılan ancak çalıştıran kurumun istediği kadar çalıştırdığı işçiler, özlük haklarının ellerinden alındığını iddia ettiler. Devlette işçi statüsünde çalışan işçiler, yılın en az iki ayını maaş almadan zorunlu izinli geçiriyorlar.

Hasta olma haklarının olmadığını, iki günden fazla hastalıklarda maaşlarının kesildiğini iddia eden mağdurlar çözüm istedi. Yaklaşık 45 kişinin bir araya geldiği toplantıda konuşan 4-C mağduru Mehmet Cesur, “Türkiye genelinde 21.200 mağdur var. Çalıştığımız kurumlarda aynı işleri yaptığımız arkadaşlarımız bizden fazla maaş alıyor, özlük hakları bizden daha iyi. Biz ortalama 600-650 TL maş alırken, aynı şartlardaki arkadaşlarımız yaklaşık 1000 TL alıyorlar. On ay çalışıp, iki ay zorunlu izin kullanıyoruz.

Bu iki ay sürede de kesinlikle başka iş yapamıyoruz. Çalışmalarımız bağlı olduğumuz kurumun insafına bırakılmış. Kurum en az iki, en fazla on ay çalıştırmak zorunda. Dolayısıyla kurumun insafına terkediliyoruz. İki günden fazla hasta olma hakkımız yok. İki günden sonraki hastalıklarımız maaşımızdan kesiliyor” dedi

2007 seçimleri öncesi mağduriyetlerinin giderileceği sözü aldıklarını ancak şuana kadar bir gelişme olmadığını dile getiren işçiler, “Hükümet bu güne kadar sorunlarımızı çözemedi.

Umudumuz 2011 seçimlerine kaldı. Mağdur edilmemiz hepimizin psikolojisini bozdu, bunalıma giren bazı arkadaşımız intihar etti. Yetkililer bir an önce bize çare bulsun” dediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 22:57:13
Güncelleme :18 Ağustos 2009 Salı 23:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?